Bildet er fra skolevalget ved
...
Bildet er fra skolevalget ved en videregående skole i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
debatt
Rystende rapportering fra skole-debatten
Del
Jeg reiser fra skole til skole i mitt fylke Vestfold og Telemark som representant for PDKs ungdomsparti (DKU). Det er sterke og rystende opplevelser, og jeg mener det som skjer er av allmenn interesse.

Språkbruken i debattene er til å gråte av. Politikere fra alle partier utenom PDK bruker de verste banneord samt humor om både helvete og seksualitet for å få elevenes oppmerksomhet og popularitet. Til stor latter fra salen. Ikke overraskende fra noen partier, men svært trist at jeg hører det fra dem alle.

Og når jeg sier: «Vi er urolige for Rosa kompetanses ideologi inn i skolen. Rosa kompetanse lærer at det finnes over 50 ulike kjønnsidentiteter. PDK mener vi er skapt som gutt eller jente. Vi vil ha Rosa kompetanse ut av skolen!» - blir det gisping, hissige utrop og fekting av hender i været.

KrFUs representant rister blant annet sterkt på hodet for å vise hvor han og partiet står.

Alle motdebattantene vil ha ordet for å ta sterk avstand fra PDKs politikk på dette området. I en debatt fikk KrFU replikk til dette, hvor representanten var tydelig frustrert over mitt utsagn, og sier at han er svært stolt over at nettopp KrF har bevilget mye penger til Rosa kompetanse inn i skolen, fordi organisasjonen Fri sine verdier er viktige i samfunnet.

Til stor jubel fra salen. Kjære venner, jeg vil ikke snakke ned andre partier, men jeg kan ikke være sjokkert vitne til hva representanter fra de ulike partiene sier inne på disse skolene, uten å fortelle det til omverdenen. Samtlige partier tar sterk avstand til PDKs verdier.

De bruker mye av sin egentid til å advare mot PDKs syn på familie og foster, samt klima og innvandring. I klimadebatten er vi eneste parti som tør si at menneskeskapte klimaendringer er en teori, som ikke må fremstilles som en udiskuterbar sannhet.

Når KrFUs representant banner, og sier at han ikke tror på Gud, også dette til støtte fra salen, med fortsettelsen at han er med i KrF fordi han setter pris på de gode verdiene i samfunnet, forstår jeg hvorfor ting har blitt som de er. Dette er realiteten vi står ovenfor.

Dette er unge politikere som står på listene til moderpartiene. Dette er fremtiden. For meg fremstår det totalt udiskutabelt for den verdikonservative: Det finnes bare ett alternativ for den som vil være sann mot sin overbevisning. Stem PDK. Vi trenger din støtte, for vi finner den ikke der vi hadde håpet.

debatt,maren anne krüger,pdk,partiet de kristne,dku,skolevalg,politikk