Jørn Strand på Visjon Norge. S
...
Jørn Strand på Visjon Norge. Skjermdump: TV Visjon Norge/YouTube
debatt
Angrep på kristne som advarer
Del
Jørn Strand holdt en lengre tale, der han går til angrep på dem som advarer mot falsk lære. Dette er et kort svar.

Jørn Strand holdt en tale 28.mai som er lagt ut på Visjon Norges YouTube kanal .

Jeg reagerte veldig på angrepene han kom med mot dem som advarer mot den falske ånden som sprer seg i kristennorge.

Selv om jeg er en åndsfylt kristen som bekjenner Jesus som Herre, har bedt for syke og sett de bli helbredet, taler i tunger, hører Guds Stemme når Han mener det er nødvendig og bedt med flere til frelse, så er jeg også en berører. Jeg studerer Bibelen daglig og vet at det som Jesus ikke gjorde, det skal heller ikke jeg gjøre.

Jeg ønsker vekkelse, som alle andre kristne, men ikke på bekostning av Sannheten. Den Hellige Ånd er der Sannheten forkynnes. Dersom sannheten ikke forkynnes, er ikke Den Hellige Ånd der, men en annen ånd, den såkalte kundaliniånden. Kundaliniånden er en fellesbetegnelse på ulike demoners ånder.

Å advare mot kundaliniånden er ikke spott mot Den Hellige Ånd. Falske profeter kommer innenfra, ikke utenfra. Kjæresten til Prinsesse Martha Louise er ikke kristen, men en sjaman. Han er ikke en profet og kan derfor heller ikke være en falsk profet.

Det er mange herlige menigheter med åndsfylte kristne som lever med Jesus. Disse advarer jeg ikke mot.

Det er derimot en del menigheter som fremmer bl.a. JDS-læren (Jesus Died Spiritually) som Kenneth Hagin viderebrakte fra E. W. Kenyon. Den lærer at Jesus var et menneske som Den Hellige Ånd var over. Han fullførte ikke det Han skulle på korset (Han sa riktignok "Det er fullbrakt", men det er ikke viktig for JDS-læren). Jesus måtte pines i helvete i tre dager (interessant, i og med at ingen er i helvete nå, men de som er på vei dit, er nå i den ulykkelige siden av dødsriket).

Så ble Jesus født på ny i helvete og ble den førstefødte av gudene. Alle som kommer til tro på Jesus blir guder, likestilt med Jesus. Ved å bruke åndelige lover, kan disse gudene styre Gud etter eget ønske. Menigheter som holder fast på denne vranglæren og har store tegn og undre som skjer, lever under villfarelsen som satan brukte mot Eva i Paradis. Hun ble lovet at hun skulle bli som Gud.

Hvis vranglæren ligger i bunn for forkynnelsen, stadfester ikke Gud dette med Sin Ånd. Gud stadfester ikke løgn. Da må det være en annen ånd i aksjon. Jeg har selv blitt kastet i bakken av en ånd, opplevd latter jeg ikke kunne stoppe, hatt merkelige visjoner som ikke kan stemme med Guds Ord.

Jeg vet nå, etter å ha studert Bibelen grundig, at dette ikke kan være fra Gud.

Jeg har ikke talegaven til forkynnere og er derfor ikke i en tjeneste som Jørn Strand, men jeg håper at han tar advarsler mot vranglære nøye, slik at han ikke selv fører folk vill.

Noe annet som jeg lurer veldig på er: Hvor er alle pastorene i Norge?

Det er svært få som står frem i media og advarer mot den åpenbare vranglæren fra menigheter som Bethel Church, som har tatt Kenneth Hagins lære og gjort den enda mer ekstrem, bl.a. gjennom NAR, New Apostolic Reformation. Disse nye apostlene er hellige og må aldri kritiseres, siden de får åpenbaringer direkte fra Gud. Ok, men hvilken gud?

NAR sprer seg i kristenheten i Norge og flere og flere menigheter omfavner forkynnere fra denne nye religionen. Er pastorene som ønsker disse forkynnerne velkommen til Norge blinde? Ønsker jeg å ødelegge for vekkelse?

Nei, men jeg ønsker ikke vekkelse på bekostning av Sannheten, for Jesus advarer mange ganger mot vranglærere og Han sier at kristne skal aktivt advare andre kristne. Jesus er Veien, Sannheten og Livet, ingen kommer til Faderen uten gjennom Ham. Jesus er Ordet. Lever du etter et falskt ord, så har du ikke Sannheten. De som ikke vil tro på Sannheten, men vil ha et bedrag i stedet, de GIR Gud tro på løgnen.

Er det derfor det er så få pastorer som advarer?

jørn strand,visjon norge,bethel church,bjørn ove hauger,kenneth hagin