JØDISK: Dersom Israel skulle b
...
JØDISK: Dersom Israel skulle bli presset til å gå med på dette kravet, vil verdens eneste jødiske stat bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, skriver Conrad Myrland. Foto: Adel Hana, AP Photo / NTB scanpix
israelkommentar
Skyver handikappede foran seg i støtte til voldelig kamp mot Israel
Del
Et større antall mindreårige er blitt drept eller handikappet for livet i Hamas-demonstrasjonene «Great Return March» på Gaza-stripen det siste året. Det hindret ikke Norges Handikapforbund (NHF) å bli med på feiringen av ettårsdagen.

30. mars demonstrerte en rekke anti-israelske organisasjoner støttemarkering for palestinerne og «Great Return March» i Oslo. I tillegg til de vanlige anti-israelske aktørene, stod også Redd Barna og Norges Handikapforbund som «tilsluttede organisasjoner».

Historieprofessor Issam Adwan er en av lederne for provokatørene i «Great Return March». Han er tilknyttet Hamas, og er veldig tydelig på at Israel skal utslettes. Den samme agendaen har også de norske støttespillerne.

«De palestinske flyktningenes rett til retur må respekteres,» er en av parolene under markeringen i Oslo. Dersom Israel skulle bli presset til å gå med på dette kravet, vil verdens eneste jødiske stat bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

I klart brudd med barnekonvensjonen har Hamas systematisk misbrukt mindreårige under «Great Return March». Tenåringsgutter, noen ganger barn helt ned i åtteårsalderen, blir sendt mot det israelske grensegjerdet, og har også i noen tilfeller lykkes med å ta seg inn på israelsk side.

I en rekke av konfrontasjonene har palestinerne brukt brannbomber, eksplosiver og andre våpen. For å drive angriperne tilbake og avskrekke har israelske styrker i flere tilfeller åpnet ild. Tallene på drepte og skadde, og opplysninger om skadetyper fra palestinske kilder, viser at soldatene i hovedsak har forsøkt å skyte mot angripernes ben, men dette har gjort mange av dem handikappede for livet.

Hvordan kan støttespillerne til Redd Barna og Norges Handikapforbund akseptere at deres organisasjoner, med så ellers gode formål, blir misbrukt i en politisk demonisering av verdens eneste jødiske stat på bekostning av liv og helse til palestinske barn? På israelsk side har ildspåsettelsen til provokatørene gjort enorme ødeleggelser.

Tenk om de norske støttespillerne til Hamas-taktikken «Great Return March» var like klarsynte som Mahmoud al-Habbash, seniorrådgiver for PA-president Mahmoud Abbas i religiøse og islamske saker. «Hamas sender folk i døden for å få gode avisoverskrifter,» sier han. (Al-Habbash er for øvrig på ingen måte noen moderat stemme!)

Tenk om de norske støttespillerne til Hamas-taktikken «Great Return March» var like klarsynte som Salman al-Harfi, den palestinske ambassadøren i Frankrike. «Iran gir full økonomisk støtte og oppmuntrer Hamas-demonstrasjonene,» sier han.

Etter at MIFF satte kritisk søkelys på deltakelsen til Norges Handikapforbund, har det i siste utgave av Handikapnytt kommet to protestinnlegg fra medlemmer. «Jeg utfordrer NHF til å lage et demonstrasjonstog mot Hamas,» skriver Rolf Reinertsen. Erik E. Johansen påpeker at NHF ikke hadde tid til å hjelpe ham i en sak, «men tid og kapasitet til å agitere i politiske og betente saker i Midtøsten går bra!»

Forbundsleder Arne Lein svarer at NHF er medlem av Fellesutvalget for Palestina, og bekrefter at de støttet markeringen 30. mars «for å vise vår støtte til funksjonshemmede i Palestina». I sin argumentasjon demonstrerer Lein på ny at NHF ikke er nøytrale, men lister opp en rekke krav til Israel.

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner, som også er medlem av NHF, reagerer sterkt på hvordan handikapsaken blir misbrukt til politisk kamp mot Israel. «Det er ironisk at nettopp Israel er et foregangsland når det gjelder å skaffe funksjonshemmede et bedre liv og bringe hjelp til arabere i Israel, Vestbredden og Gaza. Det er typisk at Shifa-sykehuset i Gaza, hvor Mads Gilbert opererte, er bygget av Israel.

Nettopp i disse områdene har araberne den høyeste levealderen i hele den arabiske verden. Det er til Israel araberne i Gaza sender mange av sine syke for å få verdens beste medisinske hjelp. Og det får de, selv om noen av pasientene (sjokkerende nok) forsøker å bringe terror mot sykehuset de er innlagt på,» skrev Rødner i en replikk til Handikapnytt i forrige uke.

Alle medlemmer av NHF bør sende krav om utmelding fra ­Fellesutvalget for Palestina.

israel,debatt,israelkommentar,fellesutvalget for palestina,arne lein,jan benjamin rødner,palestina,conrad myrland,mahmoud abbas,hamas,issam adwan,great march of return,mahmoud al-habbash