Soul Children med storslått turné i USA

Koret klart for Chicago.

Forrige gang opptrådte Oslo Soul Children i Disney World, som første norske artist. Onsdag reiste korleder Ragnhild Hiis Ånestad over dammen for å legge nye, store planer.

Man får ikke bare synge i Dis­ney World helt uten vi­de­re. I 2010 reis­te Åne­stad ned to må­ne­der i for­vei­en for å gjøre i stand. Oslo Soul Child­ren måtte ha en stor gjen­nom­gang der nede, med flere prø­ver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Årets turné fin­ner ikke sted før til pås­ken, men Åne­stad reis­te ned til Chi­ca­go i går, for å sikre at årets turné blir minst like inn­holds­rik.

Drop­per Ba­rack Obama

Åne­stad rei­ser til Chi­ca­go sam­men med Larry Brings­jord, man­nen som dri­ver plate­sel­ska­pet MTG Music, der Oslo Soul Child­ren inn­går i stal­len. Der skal de tref­fe sam­ar­beids­part­ner Walt Whit­man, som star­tet opp Soul Child­ren of Chi­ca­go.

Koret til Whit­man er han­ket inn i neste uke for å synge i Det hvite hus, med pre­si­dent Ba­rack Obama som en av til­hø­rer­ne.

Dét har ikke Ragn­hild Hiis Åne­stad tid til. Hun rei­ser vi­de­re til Stel­la Awards, som er den ame­ri­kans­ke gos­pel­mu­sik­kens svar på Spelle­mann­pri­sen. Der skal hun tref­fe gos­pel­stjer­nen Kirk Frank­lin, og sat­ser på å knyt­te flere kon­tak­ter som kan komme Oslo Soul Child­ren til gode på turnéen.

Sam­ar­beid med Chi­ca­go

For 32 år siden star­tet Soul Child­ren of Chi­ca­go opp. Åne­stad ble vel­dig in­spi­rert, og lagde et kor under samme navn, men en litt annen mo­dell. Oslo Soul Child­ren er nå inne i sitt 12. år, men med en litt annen mo­dell enn den ame­ri­kans­ke. Oslo Soul Child­ren-mo­del­len har igjen in­spi­rert til 100 kor i Norge, og nær­me­re 50 kor i res­ten av ver­den - 20 av dem i Tysk­land.

In­spi­ra­sjo­nen går begge veier

Oslo Soul Child­ren be­la­ger seg på en USA-turné hvert tred­je år. Der­med sik­res kor­med­lem­me­ne en or­dent­lig gul­rot i løpet av kor­kar­rie­ren. I år rei­ser 50 med­lem­mer fra koret ned, sam­men med en blan­ding av le­de­re og fa­mi­lie­med­lem­mer, som også rom­mer 50 men­nes­ker. Der­med blir det en tre­sif­ret an­tall gjeng som skal re­pre­sen­te­re det nors­ke gos­pel­mil­jø­et.

Koret har «so­si­alt», «mu­si­kalsk» og «ån­de­lig» som fo­kus­om­rå­der, og Åne­stad sier at disse blir dek­ket på turnéen.

- Det å ha opp­le­vel­ser sam­men i koret, og med den mu­si­kals­ke in­spi­ra­sjo­nen vi får, så ser vi ser at koret ut­vik­ler seg vel­dig, sier Åne­stad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun un­der­stre­ker at koret ikke bare får in­spi­ra­sjon, men at Oslo Soul Child­ren in­spi­re­rer vel så mye.

Ikke bare syn­ging

Og det skal ikke skor­te på den so­sia­le delen. Det skal av­leg­ges besøk til Dis­ney­land og Uni­ver­sal Stu­dios i Los An­ge­les.

Koret skal leg­ges inn på ho­tell ved den be­røm­te stran­den Santa Mo­ni­ca, og her blir det rom for ba­ding, gril­ling og andre so­sia­le ak­ti­vi­te­ter som strand­li­vet inn­byr til. Iføl­ge kor­le­de­ren har denne turen en enorm ef­fekt på det so­sia­le mil­jø­et i koret, og har klok­ker­tro på årets USA-turnéen.

- Vi har mange mor­som­me ar­tis­ter på blok­ka nå, men in­gen­ting er av­klart enda, sier Åne­stad. DAGEN

Soul Children

Acta - barn og unge i Normisjon (Acta) sin korbevegelse.

Målgruppen for koret er 5.-10. klasse.

Startet opp i mars 2001 av Ragnhild Hiis Ånestad.

Soul Children: