Skal vise eksorsismefilm i kirke

Filmen «Eksorsisten i det 21. århundre» skal vises i Orkdal kirke i neste måned. Filmskaperen innrømmer at han ble overrasket over å bli spurt om å vise filmen i en kirke.

Or­kland me­nig­hets­råd har tatt ini­tia­ti­vet til film­vis­nin­gen, og de har in­vi­tert bis­kop Tor Sings­aas og film­ska­per Chris­ti­an Falch fra Gam­ma­glimt til åpen sam­ta­le etter vis­nin­gen i Ork­dal kirke.

Den trøn­dersk-pro­du­ser­te do­ku­men­tar­fil­men«The Exor­cist in the 21st Cen­tury» tar opp et for mange et skrem­men­de tema rundt ek­sor­sis­me, men Arnt Tron­voll synes ikke det er en spe­ku­la­tiv film. For ham er det upro­ble­ma­tisk at den blir vist i et kirke­rom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Rom for ån­de­lig sam­ta­le

- Fil­men tar opp en ån­de­lig di­men­sjon. For oss er det ikke una­tur­lig at fil­men både blir vist og sam­talt om i kirke­rom­met. Kir­ken er for alle uav­hen­gig av stå­sted. Vi øns­ker det skal bli et åpent rom for ån­de­lig sam­ta­le, sier Arnt Tron­voll i Or­kdal me­nig­hetsråd til avi­sen Sør-Trøn­de­lag.

Film­ska­pe­ren Chris­ti­an Falch ved­går at spørs­må­let om en frem­vis­ning av fil­men i en kirke kom over­ras­ken­de på ham.

- Men vi var ikke langt unna å ha pre­miere i Ni­daros­do­men. Vi har all­tid hatt en tanke om kirke­vis­ning. Nå ble det en­de­lig. Det var artig. Jeg tror kirke­rom­met kan gi rik­tig atmo­sfæ­re til fil­men, jeg synes de er spre­ke. Det er kjempe­bra, sier Falch.

In­ter­na­sjo­nal in­ter­es­se

Do­ku­men­tar­fil­men fra 2012 har al­le­re­de vakt stor in­ter­na­sjo­nal in­ter­es­se og er satt opp på flere store film­fes­ti­va­ler.

«Ek­sor­sis­ten i det 21 år­hund­re» gir se­er­en ett inn­blikk i det ukjen­te ek­sor­sis­me­ri­tua­let i den ka­tols­ke kirke. Fil­men un­der­sø­ker fe­no­me­net fra Ita­lia til Co­lom­bia, via Spa­nia, USA, Is­rael, Japan og Norge.

(Dagen)