Lovsangsleder mest spilt i verden

Den kristne sangeren og låtskriveren Chris Tomlin var den mest brukte artisten i verden i 2012, melder det amerikanske nettstedet CBN News.

Iføl­ge CNN var det flere men­nes­ker som fikk høre Chris Tom­lins san­ger i 2012 enn Katy Perry, Adele og Kelly Clark­son - til sam­men.

I en CNN-reportasje tid­li­ge­re i år for­tal­te Howard Ra­chin­ski i Chris­ti­an Copy­right Li­cen­sing In­ter­na­tio­nal (CCLI) at i 2012 bruk­te me­nig­he­ter over hele ver­den 128 san­ger som Tom­lin enten hadde laget alene eller sam­men med andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

CCLI fører sta­ti­stikk over mu­sikk som blir brukt i krist­ne sam­men­hen­ger. Mel­lom 60.000 og 120.000 kir­ker syn­ger san­ger av Tom­lin.

- På en van­lig søn­dag i USA er det 20 til 30 mil­lio­ner som syn­ger Chris Tom­lins san­ger, sier Ra­chin­ski, iføl­ge CBN.

I 2012 ble Tom­lin-san­ger sun­get 3,12 mil­lio­ner gan­ger i kir­ker. Til sam­men­lig­ning rap­por­te­rer Billboard at pop­s­an­ge­ren Katy Per­rys san­ger ble spilt 1,4 mil­lio­ner gan­ger på radio det samme året.

DAGEN

Chris Tomlin

Født 4. mai 1972.

Sanger, lovsangsleder og sangforfatter.

Har solgt mer enn 4,2 millioner album.

Tomlins sjuende album «Burning Lights» gikk i januar rett til topps på Billboard 200.

Kjente sanger: «How Great Is Our God», «Amazing Grace (My Chains are Gone)», «Forever», «God of this City».

Les også
Chris Tomlin topper Billboard 200-listen