Dansk TV arrangerer ekteskap for single

Seks unge mennesker har sagt ja til å gifte seg med fullstendig fremmede personer som noen eksperter har valgt ut for dem.

Ons­dag kunne dans­ke tv-se­ere få med seg pre­mie­ren på «Gift ved førs­te blik» på DR3, skri­ver Po­li­ti­ken1.

Rea­li­ty-se­ri­en føl­ger del­ta­ger­ne fra de plan­leg­ger og gjen­nom­fø­rer bryl­lu­pet, gjen­nom hvete­brøds­da­ge­ne og i en måned etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter åtte epi­so­der skal ek­te­ska­pet eva­lu­eres, og pa­re­ne får val­get om de vil skil­les eller for­bli rette ekte­folk.

Simon

Blant del­ta­ker­ne er Simon, 30 år og IT-pro­sjekt­le­der. Han har vært sin­gel i seks år.

I et in­ter­vju med tv-ka­na­len for­tel­ler han at fa­mi­lie og ven­ner var po­si­ti­ve da han dis­ku­ter­te saken med dem.

Han håper på en stil­le, mor­som og søt per­son som gjer­ne må ha litt tem­pe­ra­ment, og som kan være en kon­trast til ham.

På spørs­må­let om hva som er det ver­ste som kan skje, sva­rer han: -At det ikke går! Men det beste som kan skje er at jeg møter den enes­te ene, sier han.

Vans­ke­lig for sing­le

På spørs­mål fra den dans­ke avi­sen om pa­ra­dok­set i å frem­stil­le ar­ran­ger­te ek­te­skap på TV i et land som prin­si­pi­elt er imot det, ar­gu­men­te­rer ka­nal­di­rek­tør Irene Strøy­er med at jak­ten på kjær­lig­he­ten er vans­ke­lig for sing­le. Hun sier at pro­gram­met først og fremst er laget for å «ut­ford­re dog­met om at vi vet hva som er beste for oss selv».

- Det er stor for­skjell på tvangs­ek­te­skap og ar­ran­ger­te ek­te­skap. Her er det ikke snakk om tvang. De med­vir­ken­de vet hva de går med på, sier hun.

Sing­le er rett og slett redd for for­plik­tel­se­ne over­for andre men­nes­ker, og kan være blin­de for hva som er godt for dem selv, mener hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fire eks­per­ter

For å sørge for best mulig ut­gangs­punkt i de ar­ran­ger­te ek­te­ska­pe­ne, har ka­na­len hyret inn fire eks­per­ter som skal sette sam­men de mest op­ti­ma­le pa­re­ne i et for­søk på å un­der­sø­ke om det kan opp­stå kjær­lig­het på andre måter enn vi er vant til.

- Vi sier ikke at vi skal ar­ran­ge­re ek­te­skap for hele Dan­mark. Vi sier at det er in­ter­es­sant å dis­ku­te­re vår til­gang til kjær­lig­het og par­for­hold. Det synes vi at ar­ran­ger­te ek­te­skap kan hjel­pe oss med, sier Strøy­er til avi­sen.

Dagen

Les også
Utenkelig for flertallet å ha ikke-kristen kjæresteUng Landsmøte (UL)