PLUKKE: «Boken er ledsaget av flotte bilder både av bærene i naturen, og av alt det deilige man kan lage av dem», skriver anmelderen.

Bra bok om bær

Det er egentlig bare å sette i gang. Men først må man komme seg ut og plukke.

Boken tar for seg ikke færre enn elleve ulike ville bærsorter; bjørnebær, blokkebær, blåbær, bringebær, einerbær, krekling, markjordbær, molter, rognebær, tranebær og tyttebær. Litt om selve arten, hvor bærene vokser, egenskaper, og så videre.

Og ikke minst hvordan man best kan konservere dem, og hva de kan brukes til, for eksempel syltetøy, saft, gelé, sirup, chutney, med mer. Noen av dem kan blandes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen av dem kan også blandes med andre arter enn disse elleve, for eksempel rips, stikkelsbær, vanlige jordbær, rabarbra.

Anmeldt/Bok

Kirsten Winge og Arne Nohr:

Ville bær

Rå smak

Vigmostad Bjørke 2021, ib.; 127 sider

Flotte bilder

Det er Kirsten Winge som skriver, og Arne Nohr som fotograferer. Boken er ledsaget av flotte bilder både av bærene i naturen, og av alt det deilige man kan lage av dem. Nohr er også omtalt som prøvesmaker!

BOK: Kirsten Winge og Arne Nohr står bak token «Ville bær».

Innledningsvis finner vi også egne avsnitt om allemannsretten, artskunnskap, hygiene, konserveringsmidler, og litt om bær man ikke bør plukke og spise, for eksempel uspiselige skrubbær.

Bare å sette i gang

I siste del av boken er det også oppskrifter til en del bakverk der det gjør seg med tilsetning av ville bær. Eksempel: Bringebærscones.

Det er egentlig bare å sette i gang. Men først må man komme seg ut og plukke.