Bra bok om bær
Det er egentlig bare å sette i gang. Men først må man komme seg ut og plukke.
Boken tar for seg ikke færre enn elleve ulike ville bærsorter; bjørnebær, blokkebær, blåbær, bringebær, einerbær, krekling, markjordbær, molter, rognebær, tranebær og tyttebær. Litt om selve arten, hvor bærene vokser, egenskaper, og så videre.
Og ikke minst hvordan man best kan konservere dem, og hva de kan brukes til, for eksempel syltetøy, saft, gelé, sirup, chutney, med mer. Noen av dem kan blandes.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Noen av dem kan også blandes med andre arter enn disse elleve, for eksempel rips, stikkelsbær, vanlige jordbær, rabarbra.
Anmeldt/Bok
Kirsten Winge og Arne Nohr:
Ville bær
Rå smak
Vigmostad Bjørke 2021, ib.; 127 sider
Flotte bilder
Det er Kirsten Winge som skriver, og Arne Nohr som fotograferer. Boken er ledsaget av flotte bilder både av bærene i naturen, og av alt det deilige man kan lage av dem. Nohr er også omtalt som prøvesmaker!
Innledningsvis finner vi også egne avsnitt om allemannsretten, artskunnskap, hygiene, konserveringsmidler, og litt om bær man ikke bør plukke og spise, for eksempel uspiselige skrubbær.
Bare å sette i gang
I siste del av boken er det også oppskrifter til en del bakverk der det gjør seg med tilsetning av ville bær. Eksempel: Bringebærscones.
Det er egentlig bare å sette i gang. Men først må man komme seg ut og plukke.