Riktige sko for å fullføre løpet

Er det noe vi har blitt gode på i løpet av det siste året så er det å ikke planlegge for langt frem i tid. Ting kan forandre seg fortere enn vi aner. For noen fremmer det en klaustrofobisk følelse, mens andre synes det er veldig deilig å ta ting som det kommer. Vi har blitt tvunget til å leve i det såkalte nuet. Det jeg har oppdaget er at det faktisk ikke er så dumt å bruke litt tid her og nå, og ikke bare løpe etter det som ligger der fremme.

De som liker å løpe vet at det er viktig å ta på seg riktige sko for at løpeturen skal bli best mulig, og for at du skal unngå både kortvarige og langvarige skader. Og det er når man har tatt på seg riktig sko så kan man løfte blikket og se fremover.

Det er mye vi kan lære av dem som løper. Ofte ser vi på hvordan de gjennomfører selve løpet, men jeg tror vi har mye igjen å lære av forberedelsene de gjør. Det er alt for mange som blir utbrent før de kommer til mål.

Dette året, hvor vi har måtte skru ned tempo, har jeg bestemt meg for at skal være en forberedelsesperiode. Jeg har bestemt meg for at fokuset skal være på det jeg har rett foran meg. Blikket skal ikke lenger være på hva alle andre gjør, men på det jeg har i hendene mine. Gud har gitt oss alle forskjellige gaver og talenter som vi skal forvalte, og som en idrettsutøver så er det i forberedelsesperioden man forvalter.

Jeg ønsker å fullføre løpet godt. Det er ikke viktigst å være raskest. Jeg skal gjøre mitt beste med å bruker god tid i forberedelsene. Nuet er en gave gitt av Gud, og det er opp til oss hvordan vi benytter oss av den. Forhåpentligvis står vi alle på målstreken en dag med et godt gjennomført løp bak oss.