TOMT KORS: Noe i meg syntes at Jesusfiguren på korset virket feil, og dermed fjernet jeg Jesus slik at korset sto bart, skriver Einar Myreng.

Det aktiverte troslivet

Oppdraget om å dele påskens budskap om forsoning og liv, virker mer aktuelt enn noen gang.

Som liten gutt fikk jeg et veggkors med Jesusfigur i gave. Noe i meg syntes at Jesusfiguren på korset virket feil, og dermed fjernet jeg Jesus slik at korset sto bart. Mamma ble lei seg over at det fine krusifikset var ødelagt. Men denne justeringen syntes jeg var på sin plass ettersom Jesus faktisk var oppstått – det hadde jeg jo lært på søndagsskolen! Det tomme korset ble hengende på veggen hjemme på gutterommet i mange år.

Les også
La oss fortsette den gode innsatsen

Hverdagstro

Jeg blir rørt og glad når Halvard Hasseløy fra stiftelsen Open Heart møter meg på morgennyhetene og forteller om hva de gjør i Ukraina. Et fantastisk arbeid som mange av våre kirker har bidratt inn i gjennom flere år. Jeg vet at mange andre av våre kirker også har arbeid som har betydd mye for fattige og trengende i dette enorme landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det at vi som kirker engasjerer oss i andre menneskers behov utenfor våre egne, gjør noe med oss her hjemme. Det er hverdagstro i praksis!

EINAR MYRENG: Leder for Pinse Ung.

Betydningen av at vi står sammen både innenfor og utenfor kirkeveggene er avgjørende framover. Oppdraget om å dele påskens budskap om forsoning og liv, virker mer aktuelt enn noen gang. Verdiene vi bærer og deler som kirke er av en karakter som vil forandre og ha betydning for hverdagslivet her i Norge, og resten av verden.

Les også
Bein i fisken tilhører vel fortiden?

Metastudie av VanderWeele & Case ved Harvard University (2021) viser at de som deltar i regelmessige gudstjenester har bedre livskvalitet målt mot svært mange av de verdiene som settes høyt i våre hverdagsliv.

Evangeliet løfter

Vi trenger ikke å unnskylde verdiene våre eller troen på hva Jesus gjør med enkeltmennesket. Evangeliet løfter opp den enkelte, og som kirker ser vi at vår betydning og hensikt er langt utover søndagens gudstjeneste.

Vi trenger ikke å unnskylde verdiene våre eller troen på hva Jesus gjør med enkeltmennesket.

Det er svært beklagelig at noen har negative erfaringer med kirken. Samtidig må vi erkjenne at det gjelder negative erfaringer med mennesker, ikke Jesus. Odd Børretzen sa en gang: «Det er ikke Vår Herre vi vanlige folk har problemer med, men det er bakkemannskapene.» Det er menneskelig å gjøre feil, men det må ikke hindre oss fra å dele trosliv og gode verdier. Evangeliet skal fortsatt forkynnes!

Synlig i hverdagen

Vi er en kirke som skal være synlig i hverdagslivet. Der forkynner vi med livsvalgene våre – i ekteskap, familie, jobb, skole og fritid. Der får barna våre oppleve aktiverte trosliv i møte med andre utenfor hjemmet, men også innad i familien. Her deler vi troen på Jesus som ikke henger på korset lenger, men faktisk er oppstått og har gitt oss et levende trosliv.

Les også
Barna trenger balanse i ballasten

Det tomme korset på veggen symboliserer muligheten for et liv med den oppstandne Jesus, vår frelser! Vi har fått del i kraften som reiste ham fra døden, og den preger hvordan vi behandler ektefellen, familien og arbeids- og studielivet. Da styrker vi kirken samtidig.

Om vi lar kraften virkelig prege oss i våre nærmiljø i dagene og tiden framover, inkludert vårt praktiske bønne- og trosliv, vil vi være med å dekke behov langt utenfor våre landegrenser!