KrF og valgnederlaget

Det vil være fatalt av KrF å gå mot venstre nå.

«Partiet har betalt dyrt og blødd mye for å ha vært bundet til den blå-blå masta i fire år…», skriver Nils Petter Enstad i Dagen 15. september. Det er riktig at partiet har blødd, men årsaken er ikke samarbeidet med Solberg-regjeringen. KrF sier jo selv at de har fått til mye i og med dette samarbeidet, og mange KrF-ere har nå stemt på Høyre og også Frp. Å trekke Sylvi Listhaug inn i denne debatten er en unnamanøver.

Årsaken er først og fremst den vingling Knut Arild Hareide viste under valgkampen. Det hjalp ikke å komme med en forsikring om å gå for Erna noen få dager før valget, når det like etterpå signaliseres at felling av regjeringen kan komme på tale.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange var usikre på hva en stemme til KrF ville føre til. KrF har ikke forstått hva vi mener, sier KrF-topper. Det er en nedvurdering av velgerne. At Knut Arild deltok i en tøylesløs og provoserende homomarsj sommeren 2016 falt mange KrF-ere tungt for brystet. Det er nok også spilt en rolle når stemmeseddel ble valgt.

Enstad vil ha Jonas Gahr Støre ved roret, og det overrasker ikke. Men det kan være en ønskedrøm. Forholdet mellom Knut Arild og Jonas har kjølnet, og verken grasrota i Arbeiderpartiet eller LO ønsker en slik løsning. Det vil være fatalt av KrF å gå mot venstre nå.