KJØTT: Norsk kjøtt bidrar til verdiskaping og arbeidsplasser i Norge, og er med på å gjøre Norge til et flott land med velpleide kulturlandskap og levende bygder», skriver Geir Pollestad, Senterpartiet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Si ja til norsk kjøtt

Næringskjeden må bidra til å redusere konsekvensene av tørken. Norgesgruppe, COOP og Rema 1000 har mottatt følgende brev, med oppfordring om å selge mer norsk kjøtt: Næringskjeden må bidra til å redusere konsekvensene av tørken. Norgesgruppen, COOP og Rema 1000 har mottatt følgende brev, med oppfordring om å selge mer norsk kjøtt

«Det er i ferd med å bli bygget opp store lagre med norsk kjøtt på grunn av den ekstreme tørken vi nå opplever i store deler av Norge. Manglende tilgang på fôr gjør at mange bønder velger å slakte dyrene sine tidligere enn planlagt. Alle aktørene i verdikjeden for mat må bidra for å redusere de negative konsekvensene av tørken. Matvarekjedene bør derfor delta i den pågående «dugnaden» for å gjøre konsekvensene av tørken minst mulig, både for bøndene og for samfunnet.

Jeg vil derfor oppfordre Norgesgruppen, COOP og Rema 1000 til å:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Stoppe import og salg av utenlandsk kjøtt.

- Iverksette tiltak for å selge mer norsk kjøtt.

Det er min klare oppfatning at alle ledd i verdikjeden for mat er gjensidig avhengige av hverandre og at det også vil tjene dere å bidra til at konsekvensene av tørken blir minst mulig.

Norsk kjøtt er produsert på en miljøvennlig måte, med høy dyrevelferd og med lite bruk av antibiotika. Norsk kjøtt bidrar i tillegg til verdiskaping og arbeidsplasser i Norge, og er med på å gjøre Norge til et flott land med velpleide kulturlandskap og levende bygder.»

Les også
Kjære bonde
Les også
Bøndenes erstatningskrav kan overstige en halv milliard kroner
Les også
Bøndene ber statsministeren komme seg ut
Les også
Ber om regn og pengar
Les også
Be om regn – så det monner