Er vi klare?

Jeg tror det er en tid for at vi kristne begynner å ransake oss selv og det livet vi lever, og ser om det livet vi lever er verdig det at Jesus døde for oss.

Vi har nettopp vært igjennom advent (som er latin for komme). Nå feirer vi at Jesus har kommet som verdens frelser. I akkurat disse dager har vi brukt tusenvis av kroner på leker til barna, gaver til de voksne og selvfølgelig fet mat.

Vi bruker kanskje mange timer på TV-en med alle dens programmer, som er en lyst for våres øyne. Men er det ikke noe vi har mistet av syne?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For snart to år siden satt jeg i kafeteriaen på jobben min. Dagen før hadde jeg delt med kollegaene mine en historie om hvordan vi hadde bedt for et bein og sett på mens det vokste ut. En kollega av meg (kaller han bare Tim) hørte historien min og tok denne dagen tak i meg og begynte å dele et syn han hadde hatt da han var rundt ti år.

Han befant seg i en by i Sør-Amerika der moren hans var assisterende pastor i en menighet. Tim går og legger seg, men etter få minutter våkner han opp til lyden av et enormt bråk. Han går ut av rommet sitt og ser at han befinner seg på en fjellhylle, like over en by i Sør-Amerika.

Der ser han moren sin og pastoren be intenst. Bråket kommer fra hus og bygninger som kollapser, biler som krasjer. I horisonten ser han en mann som flyr. Hvor enn denne mannen ser, så kollapser bygninger og biler krasjer. De som er kristne blir tatt opp og reddet, mens de andre dør. Snart ser Tim at mannen som flyr og som kommer nærmere og nærmere, er Jesus.

Tim fortalte meg at han husket synet som om det var i går, og at det var et fryktinngytende syn. Jesus kommer snart igjen. Hvor lenge? Skriften sier at ingen vet, selv ikke Jesus selv. Men vi vet at det er snart.

Spørsmålet er om vi er klare for at Han kommer igjen? Er vi klare? Jesus spør seg selv om Han vil finne tro på jorden når Han kommer tilbake. Vil han finne tro blant oss som kaller oss selv troende, eller vil han finne en gjeng med lunkne kvasi­kristne som han må spytte ut?

Vil Jesus finne troende som faktisk har han som Herre og ikke bare som frelser (for uten at Jesus er våres Herre så er det heller ingen frelse)?

Når det står i Romerne 10:9 at hvis vi bekjenner Herren Jesus og tror i vårt hjerte at Gud reiste Jesus opp fra de døde skal vi bli frelst, så er det godt å legge merke til at ordet for Herre er opprinnelig det greske ordet Kyrios. Kyrios betyr herre, mester og eier. Hvem av oss kan si at Jesus eier oss og styrer hvor enn vi går? Jeg vet ikke om jeg kan selv si det. Men når Jesus sier «Gå!», så må vi gå.

I lys av begrepet kyrios, hvor mange er det som virkelig følger Jesus? Hvor mange er det som våker og ber? Hvor mange er det som deler de gode nyhetene om Jesus på arbeidsplassen eller skolen sin? Jeg bare spør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi skal alle en dag stå framfor Guds trone og svare for det livet vi har levd. Hvor mange av oss vil kunne høre fra Jesu munn «vel gjort du gode og trofaste tjener»? Hvis du kommer til himmelen, hva vil din lønn være i himmelen? Vil din lønn være stor eller vil den være fattig? Vil vi alle få en lønn, enten liten eller stor?

Jeg tror det er en tid for at vi kristne begynner å ransake oss selv og det livet vi lever, og ser om det livet vi lever er verdig det at Jesus døde for oss. Kanskje tiden er kommet for å komme seg ned på kne og begynne å rope til Herren om å vekke oss opp.

Spørsmålet henger i luften: Er vi klare for Jesu annet komme? Eller for å si det på en annen måte: er vi klare for Jesu andre advent?