Foto: Siobhan Gorman / Reuters / NTB scanpix

Islamske trossamfunn vokser i Norge

Islamske trossamfunn representerer den nest største religionen i Norge, og har hatt en vekst på 42.000 medlemmer de siste fem årene.

Det viser Statistisk sentralbyrås levekårsundersøkelse for tros- og livssynssamfunn i 2015.

Kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke er fortsatt størst med 296.500 medlemmer, sammenlignet med islamske trossamfunns 141.000 medlemmer i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Islamske trossamfunn har på landsbasis hatt en vekst på 8.900 medlemmer det siste året, og har hatt en oppgang på 44 prosent siden 2010.

Antallet muslimer er størst i Oslo, der 21 prosent av innbyggerne tilhører et trossamfunn utenfor den norske kirken. 9 prosent av disse tilhører islam, og 8 prosent tilhører kristne trossamfunn utenfor den norske kirken.

I alt er det per 1. januar 2015, 559.000 nordmenn som tilhører trossamfunn utenfor den norske kirken, dette utgjør 11 prosent av befolkningen.

Antallet medlemmer i resterende trossamfunn utenfor den norske kirken har holdt seg relativt stabilt, unntatt Human-Etisk Forbund, som har hatt en økning på nesten 2 prosent.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
For første gang er det flere muslimer enn pinsevenner, katolikker, baptister og metodister i OsloEngasjér deg!