TAKKNEMLIG: Informasjonssjef A
...
TAKKNEMLIG: Informasjonssjef Andrew Hannevik er både glad og takknemlig for at Frelsesarmeen fikk inn så mye i dødsbo i fjor.
Arverekord for Frelsesarmeen
Del
Aldri tidligere har Frelsesarmeen fått inn så mye fra dødsbo som i fjor. Rekordsummen er på 146 millioner kroner, noe som er 43 millioner mer enn året før.

– Det er helt fantastisk, og både rørende og oppmuntrende at vi har fått så mye. Dessuten er det et stort tillitsvotum at så mange vil støtte oss i vårt arbeid, sier informasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til Dagen.

142 dødsbo

Frelsesarmeen gjorde i fjor opp 142 dødsbo, og omkring 60 prosent av de totale gaveinntektene kom fra testamentariske gaver.

– Vi setter stor pris på at så mange husker på oss i sine testamenter, understreker Hannevik.

Han opplyser at en del av disse gavene er øremerket til spesielle formål eller ulike tiltak i lokale menigheter.

– Men mye kan brukes fritt der det trengs mest i arbeidet vårt, sier Andrew Hannevik.

NLM og NMS økte

De foreløpige tallene som Dagen har innhentet over testamentariske gaver fra 13 ulike aktører i Kristen-Norge, viser at det kom inn til sammen 214,5 millioner kroner. Dette er en økning på 46,1 millioner i forhold til året før.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) fikk 22,2 millioner, mens Det Norske Misjonsselskap (NMS) mottok 20 millioner kroner. Begge økte i forhold til 2013 med henholdsvis 3,2 millioner og 6,5 millioner kroner.