REDDET ANDRE: Med livet som innsats skal krisgsveteranen Chris Mintz (30) ha gjort det han kunne for å hindre gjerningsmannen i å drepe andre. Mintz skal selv ha blitt skutt minst fem ganger.

Hyller krigsveteran etter skoleskyting

Pastor Franklin Graham hyller krigsveteranen Chris Mintz (30) som en helt etter skoleskytingen på Umpqua Community College i Oregon torsdag forrige uke.

Med livet som innsats skal Mintz ha gjort det han kunne for å hindre gjerningsmannen i å drepe andre. Mintz skal selv ha blitt skutt minst fem ganger, ifølge Christian Post.

Alvorlig skadet

Mintz er alvorlig skadet etter hendelsen. I tillegg til skuddskadene skal han ha brukket begge beina, melder NBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pastor Franklin Graham er blant dem som hyller krigsveteranens mot.

«Jeg takker Gud for unge menn som Chris Mintz – han er en helt. Han ble skutt minst fem ganger, i føttene, i hånden, i ryggen og i magen – i et forsøk på å blokkere skuddene fra drapsmannen og forhindre at flere liv gikk tapt», skriver Graham på sin Facebook-side.

«Egoistisk samfunn»

Han la til at i dagens « utrolig egoistiske samfunn» er det inspirerende å se uselviske mennesker som er villige til å risikere sitt eget liv for å beskytte andre.

Senere la Graham ut ytterligere et innlegg, hvor han uttrykker medfølelse overfor familiene til de som ble drept og såret under hendelsen.

Han delte bibelversene Matteus 10,28-31:

«Vær ikke redde for dem som dreper kroppen, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller ham som kan ødelegge både sjel og kropp i helvete. Selges ikke to spurver for en skilling? Og ikke én av dem faller til jorden uten at deres Far er der. Ja, hvert hårstrå dere har på hodet, er talt. Så vær ikke redde! Dere er mer verdt enn mange spurver.»

Les også
«Er du kristen?» - så skjøt han
Les også
Obama: – Masseskytinger har på en eller annen måte blitt rutineFakta om større skyteepisoder på skoler og universiteter i USA siste 20 år