Hijabdømt frisør med rettslige skritt mot revylag

Den hijabdømte frisøren Merete Hodnes advokat har sendt en begjæring om midlertidig forføyning for å stanse bruken av ordet "nazifrisør" i en revyforestilling.

HijabdømteMerete Hodne har engasjert advokat etter at revylaget "Løgnaslaget", ikke har sluttet med å kalle henne "Nazifrisøren fra Bryne", i sin forestilling, skriverDagbladet.

– Jeg blir kalt "nazifrisøren" på Bryne. Det er helt, helt forkastelig. Jeg kjemper mot totalitære ideologier som muhammedanisme og nazisme. Da blir det helt horribelt å bli omtalt som nazifrisør, sier Hodne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun ble i lagmannsretten tidligere i år dømt til 7.000 kroner i bot for å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til sin frisørsalong. Hodne har anket saken tilHøyesterett.

Hodnes advokat,Linda Ellefsen Eide, sier de har sendt en begjæring om midlertidig forføyning. Det betyr at de krever at revylaget slutter å bruke ordet inntil en rettsavgjørelse foreligger, menrevylaget har ingen planer om å fjerne ordet fra revyen, og viser til ytringsfriheten.

– Vi har ytringsfrihet og vi vil ikke sensurere. Sist gang det var sensur på norske scener var i perioden 1940-45, ironisk nok under nazistene, sierprodusent for revyen,Pål Magnor Kvammen. Så langt har Løgnaslaget spilt 51 forestillinger med sketsjen om «nazifrisøren».

"Løgnaslaget" har engasjert advokatBrynjar Meling i saken. Det varStavanger Aftenblad som først omtalte saken.