Utestengte starter nytt parti i Sverige

To ledere for Sverigedemokraternas ungdomsforbund SDU som ble ekskludert i 2015 har startet nytt parti.

SDUs tidligere lederGustav Kasselstrand og nestlederWilliam Hahne ble ekskludert fra moderpartiet i april 2015 etter anklager om tilknytning til rasistiske og nynazistiske grupper. Nå er en søknad om å registrere partinavnet «Alternativ for Sverige» innsendt til valgmyndighetene, melderSveriges Radio.

Noen måneder etter utestengelsen i 2015 ble ytterligere seks medlemmer kastet ut avSD, alle med koblinger til ungdomspartiet. To av dem,Jessica Ohlson og Adam Berg, er med på det nye partiprosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partiet vil stille til kommunevalg i Stockholm og «etter hvert europaparlamentsvalg og riksdagsvalg».

Sist lørdag var Kasselstrand, Hahne, Ohlson og Berg vertskap for en minglekveld, som ifølge invitasjonen var en anledning som vil «gå inn i historien".

Der ble rundt 80 personer presentert for det nye partiet i et lokale på Östermalm i Stockholm. Det skal ikke være fastsatt hvilke saker partiet skal løfte fram, men grunnleggerne er kjent for å være feministkritikere og for å ville styrke forsvaret. På arrangementet fikk for øvrig SD kritikk for å være for kompromissvillige i innvandringsspørsmål.