Venstres helsepolitiske talsperson Carl-Erik Grimstad sier hans partifeller vil stemme imot endringene i bioteknologiloven, selv om partiet egentlig er for. De er bundet av Granavolden-plattformen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bioteknologi: Venstre feller en tåre og stemmer mot det de er for

Venstres stortingsrepresentanter får ikke stemme i tråd med sin egen overbevisning når Stortinget behandler endringene i bioteknologiloven.

– Det er visse nederlag vi gråter mer over enn andre, sier helsepolitisk talsperson Carl Erik Grimstad (V) til NTB.

Det knyttes spenning til om deres regjeringspartner KrF vil lykkes i å stanse opposisjonens forslag om å liberalisere loven på en rekke områder, ved å overtale Frp-politikere til å bryte med eget parti i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om ikke Venstre var bundet av regjeringsplattformen Granavolden, kunne Grimstad og hans partifeller stemt i tråd med egen politikk og vært med å sikre flertall for oppmykingen.

– I det store og det hele ville vi stemt sammen med opposisjonen. Det er bare å ta et blikk på vårt program, sier Grimstad.

Likevel vil ikke partiets representanter få gi uttrykk for sin ærlige mening når de trykker på stemmeknappen i stortingssalen.

– Vi har sagt at vi står fast på Granavolden, det kan vi ikke fravike på en enkeltsak, selv om det er en sak av stor prinsipiell betydning, sier han.

Han påpeker at Venstre ville kommet dårlig ut av det hvis regjeringspartienes representanter fikk stemme fritt. Da ville partiet blant annet tapt pelsdyrsaken, påpeker han.

Les også
Stortingets presidentskap så ingen annen utvei enn pleksiglass
Les også
KrF fikk gjennomslag for krav om full sal på Stortinget