Det var tent 77 lys formet som et hjerte til minne om ofrene etter 22. juli, under minnemarkeringen i Oslo domkirke fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

77 hjertelys tent i Domkirken til minne om 22. juli-ofrene

Det var tent 77 lys formet som et hjerte til minne om ofrene etter 22. juli, under minnemarkeringen i Oslo domkirke fredag.

– I dag er 77 lys tent i vår kirke. Hvert lys et savn og en bønn for et navn. Fem år etter angrepene minnes vi igjen alle dem som ble drept og ber for skadde og pårørende. En søster eller bror, en datter eller sønn, mor eller far eller venn. Lysene er vitnesbyrd om at de ikke er glemt, sa biskop Ole Christian Kvarme da han åpnet markeringen.

Domkirken var fullsatt, med blant annet statsminister Erna Solberg (H), AUF-leder Mani Hussaini, kronprinsparet og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Minnegudstjenesten ble åpnet av skuespiller Jan Gunnar Røise, som leste Jon Fosses dikt «Lysande andlet». Kirkerommet var pyntet med blomster, og ved alteret var det stearinlys formet som et lysende hjerte.

– Fem år etter 22. juli bryter voldelig terror stadig gjennom i vår verden. Det brutale som skjedde i Nice i forrige uke Oslo domkirke i bevisstheten det mørket som kom over vårt land i 2011. Drapet av sivile i Tyrkia gjør at vi også tenker på AUF-ere som ville fremme rettferd, demokrati og fred i et mangfoldig fellesskap. Lysene fra deres ansikt vekker oss fra likegyldighet i møte med all ondskap og ondskapens krefter og fornyer vår vilje til det gode og til samhold, sa Kvarme under sin tale.

Les også
Statsministeren: En veldig trist dag
Les også
Etterlatte mødre uten jobb etter 22. juli
Les også
Bevegede taler fra AUF-lederen og statsministeren
Les også
Kirken samlet folket
Les også
Kronprinsparet og statsministeren til 22. juli-gudstjeneste