Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Sexdukker framstilt som barn stanset i tollen

Tollvesenet har de siste månedene beslaglagt 21 sexdukker som er framstilt som barn. 

Dukkene er bestilt av menn i alderen 18 til 60 år bosatt ulike steder i landet. Noen av mottakerne er tidligere domfelt for seksuallovbrudd, flere har tilgang til barn via jobb eller familie, og flere har hittil vært ukjente for politiet for lignende forhold, skriverNRK.

Dukkene er rundt en meter lange, og noen av dukkene har hatt barneklær på. Kripos vurderer at det å bestille sexdukker utformet som et barn er en indikasjon på at de som bestiller dukkene har en seksuell tiltrekning til barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Påtalemyndigheten mener sexdukker som fremstilles som barn rammes av straffelovensparagraf 311: "Fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn".

Sør-Vest politidistrikt opplyser at de har fire saker til behandling. En person er varetektsfengslet i to uker, mistenkt for oppbevaring av overgrepsmateriale. Dette materialet fant politiet etter en ransaking hos vedkommende etter mistanke om at han hadde innført en sexdukke utformet som et barn. Mannens forsvarer sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Kripos mener at de som bestiller slike dukker kan ha begått overgrep mot barn tidligere, eller at de kan utgjøre en risiko for å begå overgrep mot barn i fremtiden. Derfor er det svært viktig at disse personene oppdages, uttaler Kripos.

(©NTB)