Odins soldater aktive i flere byer

I flere store byer varslet folk at de vil patruljere gatene under navn som Odins soldater og Odins sønner lørdag kveld. Politiet er skeptiske til aktivistene.

Gruppens nasjonale talsperson,Ronny Alte, bekrefter overforFædrelandsvennen ogNRK at aktivistene planlegger å patruljere i Kristiansand og Trondheim.

I tillegg skriveriTromsø ogDrammens Tidende om lignende planer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Kristiansand har politiet sagt at de vil bortvise medlemmer av gruppen som ønsker å patruljere i byen. Det mener advokatJohn Christian Elden de ikke har anledning til, og sammenligner dem med vanlige natteravner.

– En natteravn, enten det er Tors eller Odins ravner, har ingen politimyndighet, men tanken er at den blotte tilstedeværelse skal hindre kriminalitet, sier han tilAgderposten.

– Bryr oss ikke om hudfarge

Forrige helg patruljerte Odins soldater, med Alte i spissen og 13 øvrige deltakere, gjennom Tønsbergs gater.

Talsmannen møtte i forkant opp på et torgmøte arrangert avSV-politikerOlav Sannes Vika, der flere uttrykte skepsis til initiativet.

– Vi bryr oss verken om religion eller hudfarge. Vi vil bare at det skal være trygt i byen, sa Alte på møtet.

Talsmannen har tidligere fått kritikk for sin tilknytning til grupperinger somNorwegian Defence League ogPegida.

– Må lenger ut på landet

– Samme oppgulp i en ny forkledning, saHøyre-representantMudassar Kapur omSoldiers of Odin etter at de patruljerte i Tønsberg.

– Soldiers of Odin skal visstnok få oss til å føle oss trygge. De skal beskytte våre nabolag mot farlige innvandrere. Denne type «engasjert, hvit ungdom» har vi sett mange dårlige eksempler på før. Med sine svarte uniformer og vikingsymboler må de lenger ut på landet med sitt budskap om å skape trygghet, sa Kapur til NTB.