I februar i fjor protesterte h
...
I februar i fjor protesterte hundrevis av mennesker, mange av dem skoleelever, mot at narkobaronen Joaquín Guzmán, ble fengslet. Foto: Daniel Becerril / Reuters / NTB scanpix
Mexicansk narkobaron rømte fra fengsel
Del
Den øverste lederen for Sinaloa-kartellet i Mexico, Joaquìn «El Chapo» Guzmàn, klarte søndag å rømme fra høysikkerhetsfengselet Altiplano utenfor Mexico by.

Guzmàn rømte gjennom en flere kilometer lang tunnel fra et dusj- og vaskeområde i fengselet Altiplano, som ligger rundt 10 mil utenfor Mexico by, melder TV-kanalen Televisa .

Han ble sist sett på overvåkingskameraer i dusjområdet lørdag kveld, men etter at han ikke hadde vært synlig i en kort periode like før klokken 21 lokal tid, ble det slått alarm, opplyser landets nasjonale sikkerhetskommisjon.

Ettersøkes

Politiet har iverksatt en aksjon for å finne Guzmàn, ved å sette opp veisperringer i området og på veiene i nabodistriktene. En nærliggende flyplass i Toluca er blitt stengt, opplyser sikkerhetskommisjonen.

MEXICO: Ti drept på utested

Da Guzmàn ble pågrepet og satt i fengsel i februar i fjor, hadde han vært 14 år på flukt siden han også da rømte fra fengsel. Pågripelsen ble sett på som en stor seier for Mexicos regjering. I oktober samme år ble også den antatte lederen av Juarez-kartellet, Vicente Carillo Fuentes, kjent under navnet «El Viceroy», og Hector Beltràn Leyva pågrepet.

Mektig narkosmugler

Guzmàn, som er den øverste lederen for Sinaloa-kartellet, mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.

Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

En bandekrig mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juarez på grensa til USA , har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet.

mexico-narkobaron-rømt,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,narkotika,Latin-Amerika og Karibia,mexico