Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil samle norske redaktører og Facebook for å diskutere ytringsfrihet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kulturministeren vil møte Facebook og redaktører

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) innkaller norske redaktører og Facebook til å møtes for å diskutere ytringsfrihet i kjølvannet av napalmbilde-kritikken.

Helleland vil ifølge Aftenposten forsøke å samle norske redaktører og Facebook til møte når hun er vertskap for mediedagene i Bergen neste år.

Hun reagerer på det mange kaller sensur av verdenshistorisk viktige bilder, og har selv delt det ikoniske bildet på sosiale medier. Nå utfordrer Helleland Facebook og roser Aftenposten for avisens appell til Mark Zuckerberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Facebook må nå komme på banen og ta på alvor at de har en sterk posisjon i den norske offentligheten. Facebook er blitt en betydelig aktør i det norske mediemarkedet og jeg ønsker derfor å invitere Facebook og norske redaktører til et møte, sier Helleland til Aftenposten.

Statsminister Erna Solberg la fredag ut bildet og kritiserte Facebook-sensuren. Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kommunalminister Jan Tore Sanner og helse- og omsorgsminister Bent Høie, alle fra Høyre, har lagt bildet på sine Facebook-sider, skriver VG.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Aftenpostens Facebook-forside får internasjonal oppmerksomhet
Les også
Statsministeren: Facebook tråkker feil i bildesaken
Les også
Aftenposten vier hele forsiden til Facebook-kritikk