En syrisk flyktninger med babyen i fanget og pass i hånden venter i Kos på å gå om bord i passasjerskipet Eleftherios Venizelos mandag morgen. Ferja har fungert som flyktningmottak siden søndag, og onsdag seilte den fra Kos til Thessaloniki. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

Flyktningskip seilte fra Kos til gresk fastland

Et passasjerskip med syriske flyktninger har seilt fra den greske øya Kos med kurs for fastlandet. Hele 21.000 migranter kom til den lille ferieøya sist uke.

Forholdene er blitt så kaotiske at greske myndigheter har hyret inn en ferje med plass til opptil 2.500 mennesker for å lette presset på Kos. Rundt 1.800 gikk om bord i Kos, mens ytterligere rundt 1.000 migranter ble plukket opp på øyene Leros og Kalymnos før skipet satte kursen videre til Thessaloniki.

Ferja har siden søndag fungert som registreringssenter og gitt husly til syrere, som prioriteres først fordi de regnes som flyktninger på grunn av krigen i hjemlandet. Onsdag morgen la den fra kai med kurs for Hellas' nest største by, en knapp times busstur fra Makedonia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle migrantene vil videre, sier Hellas' helseminister Panagiotis Kouroublis til TV-kanalen Skai.

Mange av menneskene som kommer til Kos, har flyktet fra borgerkrigen i Syria. De har tatt seg gjennom Tyrkia og videre den relativt korte sjøveien til Kos og andre greske øyer i håp om å få beskyttelse i EU.

Rundt 160.000 flyktninger, asylsøkere og ulovlige innvandrere har kommet til Hellas hittil i år. Tallet på migranter som kom til Hellas forrige uke, var nesten halvparten så høyt som det totale tallet for 2014.

Les også
Syria-flyktninger, søndagsåpent og skatt
Les også
KrF går på stemmejakt hos minoriteterStemmerettKrF valgkamp
Les også
SV-leder «vil gå i pluss»
Les også
Gylver nekter for banning i radioprekenBanning
Les også
Svinger mot venstre i vestValgkamp