Canadas konservative statsmini
...
Canadas konservative statsminister Stephen Harper åpner for raskere bosetting av syriske flyktninger. Foto: Reuters / NTB scanpix
Canada åpner for 10.000 syriske flyktninger på ett år
Del
Canadas regjering åpner for å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria mer enn ett år før planen ved å forenkle og påskynde søknadsprosessen.

Tiltakene innebærer at flyktninger og migranter ikke trenger å bevise at de er flyktninger registrert i FN-systemet. I stedet vil canadiske myndigheter «anta at de som har flyktet fra konflikten, oppfyller kravene til flyktningstatus, slik at prosessen kan gjennomføres raskere», heter det i en uttalelse fra det canadiske immigrasjonsdepartementet.

– Som en konsekvens av dette, forventer vi å kunne ta imot de 10.000 syrerne som Canada har sagt vi skal ta imot, innen september neste år, 15 måneder tidligere enn planlagt. Canadas eksisterende forpliktelse til å bosette 23.000 irakere skal gjennomføres før utgangen av inneværende år, heter det videre i uttalelsen.

canada-syria-flyktninger,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,Flyktninger og asylsøkere,midtøsten,irak,syria,nord-amerika,canada