Det militære Hercules-flyet begynte å brenne da det styrtet i et hotell i byen Medan på den indonesiske øya Sumatra tirsdag. Foto: AFP/MUHAMMAD ZULFAN DALIMUNTHE/NTB Scanpix

38 omkom da fly styrtet i hotell

38 personer mistet livet da et militært transportfly styrtet inn i et hotell og flere andre hus i byen Medan på den indonesiske øya Sumatra.

Det er Røde Kors som opplyser til nyhetsbyrået AFP at antall døde har steget til 38. Nyhetsbyrået Reuters, som siterer Indonesias søk- og redningstjeneste, har på sin side meldt om 30 omkomne.

Flyet begynte å brenne da det traff bakken, og bilder på sosiale medier viser hvordan en stor folkemengde samler seg rundt det brennende flyvraket samtidig som ambulanser og brannbiler forsøker å hjelpe skadde og slukke brannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tykk svart røyk ligger over krasjstedet, og flere hus i nærheten har også fått skader, ifølge lokale medier.

Herkules-flyet tok av like etter klokka 12 lokal tid fra en militærbase like utenfor Medan og styrtet om lag to minutter senere.

Ifølge AFP var det tolv personer i flyet. Årsaken til styrten er ikke kjent, men øyenvitner forteller at det så ut som flyet hadde vanskeligheter like før det styrtet.

Les også
Transportfly styrtet i boligområde