Per Olaf Lundteigen. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Flyktninghjelp foran lønnsvekst

Sps Per Olaf Lundteigen mener lønnsvekst i offentlig sektor bør droppes til neste år og at pengene i stedet burde brukes til å avhjelpe flyktningkrisen.

Senterpartiveteranen besøkte nylig den greske øya Lesvos, hvor mange flyktninger ankommer med båt fra Tyrkia. Det ble en sterk opplevelse, skriverNationen.

– Vi har ikke tatt inn over oss hva vi står ovenfor. Det er noe helt nytt. Vi må ofre noe selv og opptre som et annerledesland som ikke er seg selv nok, sier Lundteigen. Han mener Norge bør påta seg både ansvar og oppgaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er ansvarlige gjennom deltakelsen i krigen i Libya. Det må også legges ned langt større politisk innsats for å stoppe krigen i Syria. Vi må påvirke amerikanerne. Dessuten må Norge bevilge penger til fordrevne flyktninger i Syria, Libya og Jordan.

Han mener vi ikke bør bli overrasket om det kommer så mange som 100.000 flyktninger til Norge. Kobler man det med et anslag på 150.000 kroner i årlige kostnader per flyktning, blir prislappen på 15 milliarder kroner, og Lundteigen vet hvor pengene kan hentes.

– 15 milliarder er et grovt anslag basert på tre prosents lønnsvekst til alle ansatte i det offentlige til neste år.