På grunn av streiken, vil NRK i år bare sende bilder fra Oslo i sin 17. mai-dekning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

NRK sender bare fra 17. mai-feiringen i Oslo

Det blir et sterkt begrenset tilbud fra NRK så lenge streiken pågår. 17. mai-dekningen vil bare være fra Oslo, ifølge mediedirektør Marius Lillelien.

– Det blir et sterkt begrenset tilbud, sier Lillelien til NTB dagen før nasjonaldagen.

Det innebærer at det i år ikke blir noe av den tradisjonelle 17. mai-sendingen som NRKs seere er vant til, med innslag fra feiringen en rekke steder landet rundt. Haddy N'jie og Youtuber Dennis Vareide skal være programledere, men sendingen vil foregå uten øvrige kommentarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skal gi et best mulig tilbud og formidle 17. mai-stemningen, men det må skje innenfor de rammene streiken setter. Det blir derfor ikke bilder fra rundt om i landet. Det beklager vi sterkt, sier Lillelien.

Mediedirektør Marius Lillelien beklager sterkt at NRKs seere i år vil få et sterkt begrenset tilbud fra 17. mai-feiringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det var på forhånd planlagt at Vareide skulle debutere som reporter fra barnetoget i NRKs 17. mai-sending, mens Haddy N'jie skulle være programleder fra Slottsplassen. De to er ikke omfattet av streikeuttaket til Norsk Journalistlag (NJ) og skal derfor gjøre den jobben de opprinnelig var hyret inn til å gjøre.

17. mai-sendingen på NRK1 starter 9.30 og avsluttes 13.45.

– Seerne vil få en innledende sending før barnetoget starter, som Haddy skal lede, og bilder fra toget med kongefamilien og garden, og det vi er vant til å se. Men bildene vil ikke bli kommentert, fordi de som skulle ha gjort det, er tatt ut i streik, sier Lillelien.

1.700 journalister og redaksjonelt ansatte i NRK ble tatt ut i streik tirsdag ettermiddag, etter at NJ og NRK ikke klarte å bli enige om årets lønnsoppgjør.

NTB

Les også
NRK-sjefen: Dette er en beklagelig situasjon
Les også
NRK-streik blant 1.700 NJ-ansatte fra klokka 13
Les også
Ramadan starter 17. mai
Les også
Betalte ytringsfrihetens pris
Les også
Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai
Les også
200 nordmenn feiret Israel i Jerusalem
Les også
Nordmenn føler seg mobbet ut av kirke