Krigere som har sluttet seg ti
...
Krigere som har sluttet seg til den ekstreme gruppen IS, islamsk stat. Stringer / Reuters / NTB Scanpix Foto: Fotobyline
IS truer med å styrte Hamas på Gazastripen
Del
Islamsk stat (IS) truer med å ta over kontrollen på Gazastripen.Terroristgruppen truer i en video med å ødelegge både Israel, Hamas og Fatah. IS-terroristene mener Hamas ikke er strenge nok i praktiseringen av islamsk lov.

I en video laget av IS i Syria truer gruppen med å ødelegge både Israel, Hamas og Fatah. Meldingen henvender seg direkte til «Hamas' tyranner».

– Vi vil utrydde den jødiske staten og dere og Fatah. Alle sekularistene er ingenting, og dere vil bli overkjørt av våre masser som kommer snikende, sier et maskert IS-medlem i videoen.

– Sharia-lovene vil bli innført på Gazastripen på tross av dere. Vi sverger på at det som skjer i Levanten i dag, og spesielt i Yarmouk-leiren, vil skje på Gazastripen, sier vedkommende.

Yarmouk-leiren er en bydel ved Damaskus som opprinnelig ble bygd opp av palestinske flyktninger. Den har under borgerkrigen vært kontrollert av militante palestinere og andre opprørsgrupper. Tidligere i år forsøkte IS-krigere å innta området, som er beleiret av syriske regjeringsstyrker, og som under borgerkrigen har vært preget av stor nød.

Levanten brukes for å betegne et område i Midtøsten som omfatter Syria, Libanon, Jordan, Israel, Gazastripen og Vestbredden.

– IS har halshogd kvinner for første gang  

levanten,fatah,islamsk lov,hamas,israel,gaza,is,islamsk stat,mø-is-gaza,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina,syria