VARSLER: Kathy Bolkovac (til v
...
VARSLER: Kathy Bolkovac (til venstre) sammen med Joakim Birkeland, Marcus Vindenes og Fredrik Stegen. Foto: privat
Fikk verdenskjent varsler til Norge
Del
Fredrik Stegen, Joakim Birkeland og Marcus Vindenes fra Bergen har denne uken fått en av verdens mest kjente varlsere, Kathy Bolkovac, til Bergen.

Bolkovac er kjent fra filmen «The Whistleblower» som handler om en amerikansk politikvinne som avslører utstrakt menneskehandel i Bosnia, utført av FN -ansatte.

Bolkovac spilles av den kjente skuespilleren Rachel Weisz i filmen som har vunnet flere priser. Det er i forbindelse med oppstarten av organisasjonen Fri Fremtid at Steigen, Birkeland og Vindenes inviterte Bolkovac.

– Som organisasjon ønsker vi å bevisstgjøre om aktuelle samfunnsproblem med spesielt fokus på moderne slaveri , sier Stegen.

Sammen med to av kompisene sine startet han organisasjonen i november i fjor. Fri Fremtid skal holde arrangementer som vekker oppmerksomhet rundt menneskehandel. Eventuelle inntekter de får denne våren skal gå til arrangementet En Dag, som holder på Bislet 1. august.

En Dag støtter organisasjoner som «Hope for Justice» og «A21», som begge er internasjonale organisasjoner med agenda om å gjøre slutt på det moderne slaveriet. Neste uke trykker Dagen et stort intervju med varsleren Kathryn Bolkovac.

moderne slaveri,fri fremtid,verdenskjent,varsler,menneskehandel,kathy bolkovac,nyheter