Israel betalte Russland for å forsyne Syria med et uspesifisert antall doser av Sputnik V-vaksinen mot korona, ifølge israelske medier. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

Israelske medier: Israel betalte Russland for vaksiner til Syria

Israel betalte Russland 1,2 millioner dollar for å sende koronavaksiner til Syria for å få en israelsk kvinne i Syria løslatt, skriver israelske medier.

Omstendighetene rundt den hemmelighetsfulle byttehandelen er fortsatt uklare, men at Israel bidrar med vaksiner til fienden Syria, blir sterkt kritisert.

Statsminister Benjamin Netanyahu insisterte søndag på at ikke en eneste israelsk vaksine er gått til Syria, men han ville ikke kommentere om Israel har betalt for russiske vaksiner. Han hevdet at Russland krever hemmelighold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israel kunngjorde fredag at Russland hadde bidratt til en avtale om å hente hjem en ung israelsk kvinne som hadde krysset grensa til Syria tidligere i måneden. Til gjengjeld løslot Israel to syriske gjetere som var kommet over den israelske grensa.

Men israelske medier skriver at et ledd i avtalen var at Israel skulle betale Russland for å forsyne Syria med et uspesifisert antall doser av Sputnik V-vaksinen mot korona. Dosene koster under 10 dollar hver.

Syria benekter at det fins noen slik avtale med Israel.

Den 25 år gamle israelske kvinnen returnerte til Israel via Moskva. Hun kommer fra en ultraortodoks bakgrunn og har tidligere forsøkt å ta seg inn i Gaza og Jordan.

Les også
Israelsk by tilbyr vaksinerte innbyggere pizza
Les også
Netanyahu ut mot «overtroiske oppfatninger» om koronavaksinen
Les også
Israelske data viser svært effektiv Pfizer-vaksine