Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget i en tale til FNs hovedforsamling tirsdag Hizbollah-bevegelsen for å ha våpenfabrikker og våpenlagre i sentrum av Beirut. Hizbollah avviser anklagene som grunnløse. Foto: UNTV / AP / NTB

Netanyahu med nye anklager mot Hizbollah

Hizbollah har våpenfabrikk og våpenlagre i Libanons hovedstad Beirut, hevder Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Løgn, svarer bevegelsen.

Den israelske statsministeren holdt tirsdag kveld en videooverført tale til FNs hovedforsamling der han presenterte kart og bilder av Hizbollahs angivelige våpenfabrikk i bydelen Jnah sør i Beirut, nær byens internasjonale flyplass.

Ifølge Netanyahu produseres det avanserte missiler i fabrikken som ligger kloss inntil en bensinstasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hizbollah, som både er representert i nasjonalforsamlingen og regjeringen i Libanon, avviser påstanden fra den israelske statsministeren som usann.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah inviterte journalister til å besøke stedet, og en talsmann for den sjiamuslimske bevegelsen hevdet sent tirsdag kveld at det alt var organisert en pressetur dit uten at det ble funnet tegn verken til våpenfabrikk eller lager.

Netanyahu hevdet også at Hizbollah har to andre missilfabrikker i Beirut, skjult under boligblokker i de to bydelene Laylaki og Choueifat.

Nasrallah anklager den israelske statsministeren for å lyve og kaller det «et nytt forsøk på å få det libanesiske folk til å vende seg mot Hizbollah».

Israel og Libanon er teknisk sett i krig med hverandre, og grensa mellom de to landene patruljeres på libanesisk side av FN-observatører.

Israel og Hizbollah var i krig både i 1996 og i 2006. Det resulterte i store tap og ødeleggelser, først og fremst på libanesisk side.