Demonstrasjonene i Israel har fått økt oppslutning den siste tiden. Demonstrantene kritiserer korrupsjonstiltalte Netanyahu for svak håndtering av koronakrisen og landets økonomiske problemer. Foto: Oded Balilty, AP / NTB scanpix

Netanyahus sønn beordret til å fjerne Twitter-melding om demonstranter

En israelsk domstol har beordret statsminister Benjamin Netanyahus sønn Yair om å fjerne en Twitter-melding der han oppga personinformasjon om demonstranter.

– Jeg oppfordrer alle til å komme og protestere, dag og natt (hvis høyesterett tillater det), hjemme hos folkene som har organisert anarkiet for oss alle i dette landet de siste ukene, skrev 29 år gamle Yair Netanyahu på Twitter torsdag.

Han vedla samtidig et dokument som inneholdt adressene og telefonnumrene til fem av demonstrantene. De fem hadde tatt saken til en domstol i Jerusalem etter at følgere av Yair Netanyahus Twitter-profil hadde truet dem over telefon og tatt seg inn på eiendommen til en av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dommer Dorit Feinstein sa at ordlyden i meldingen i kombinasjon med dokumentet utgjorde «oppfordring til trakassering».

– Jeg beordrer personen til å fjerne Twitter-meldingen, skriver hun i kjennelsen, som nyhetsbyrået DPA har lest.

De siste ukene har israelere blant annet demonstrert utenfor statsministerboligen i Jerusalem og utenfor Netanyahus private bolig i kystbyen Caesarea.