To palestinske kulturledere pågrepet av israelsk politi
Israelsk politi pågrep to palestinske kulturledere i Jerusalem onsdag. De mistenktes for å ha finansiert terrorisme, fremgår det av dokumenter fra politiet.
Del

Rania Elias og Suhail Khoury ble pågrepet hjemme øst i Jerusalem. I tillegg ble Yabous kultursenter, som Elias er leder av, ransaket av politiet og skattemyndighetene. Dokumenter ble konfiskert.

Ifølge Elias' advokat Nasir Odeh ble de to pågrepet på grunn av mistanke om finansiering av terrororganisasjoner.

Advokaten understreker at Israels lovgivning om terrorisme er vid og gjør det straffbart å blant annet motta penger fra organisasjoner som staten har merket som «terrorist».

Politiet opplyser at tre personer er pågrepet og siktet for skatteunndragelse og svindel. De bekreftet at to av disse bodde øst i Jerusalem og «hevdet å være involvert i palestinsk kultur».

Politiet nevnte ingenting om terrorrelaterte lovbrudd, men advokat Odeh har sendt nyhetsbyrået AFP politidokumentasjon på at paret er «mistenkt for hvitvasking (og) terrorfinansiering».

israel-palestina-pågripelse,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,midtøsten,Israel - Palestina,rania elias,suhail khoury,nasir odeh,israel,palestina,jerusalem