Den israelske bosetningen Ma'ale Efraim ligger i åsen ved Jordandalen, som Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil annektere på Vestbredden. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Hamas mener israelsk annektering vil være krigserklæring

Hamas' militære fløy mener at det vil være en krigserklæring mot palestinerne dersom Israel gjennomfører sin plan om å annektere deler av Vestbredden.

Israel planlegger å påbegynne annekteringen 1. juli, tross motstand fra både palestinere og verdenssamfunnet. FNs spesialutsending i Midtøsten, Nikolaj Mladenov, har advart om at annekteringen vil være en oppfordring til ekstremisme blant palestinerne.

– Motstandsbevegelsen regner avgjørelsen om annektering av Vestbredden og Jordandalen som en krigserklæring mot vårt folk, sa talsmann Abu Ubaida i Hamas' militære fløy i en TV-sendt tale torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hamas, som har regjert i Gaza siden 2007, har utkjempet tre kriger mot Israel.

Annekteringen er en del av en større plan som president Donald Trump la fram i januar. Den legger opp til en slags tostatsløsning der et lappeteppe av en palestinsk stat blir opprettet på Gazastripen og de områdene av Vestbredden som ikke annekteres.

Den palestinske selvstyremyndigheten har avslått denne planen og kuttet diplomatiske forbindelser til USA.

Les også
Jøder advarer mot annektering
Les også
Boris Johnson hardt ut mot Israels plan om annektering av Vestbredden