Statmininster Benjamin Netanyahu og Benny Gantz på hver sin side av Avigdor Lieberman. Aktørene prøver å få i stand en samlingsregjering framskyndet av pandemien. Foto: AP Photo

Israelske partier i hektiske regjeringsforhandlinger

Maratonforhandlinger i Israels to største partier mandag har ennå ikke ført til enighet om en koalisjonsregjering. Håpet er å være ferdig før onsdag kveld.

– Alle har interesse av å komme til enighet så fort som mulig, helst før påske, sier en høytstående kilde i sentrumspartiet Blått og hvitt og som ledes av Benny Gantz.

Blått og hvitt vil kun delta i en koalisjonsregjering med fungerende statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud hvis Likud kan ivareta demokratiet og delta i kampen for å bekjempe koronaviruspandemien så effektivt og raskt som mulig, opplyser kilden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun bekrefter overfor DPA at partene diskuterer om Blått og hvitt skal akseptere Netanyahus ønske om å utvide israelsk suverenitet over 30 prosent av Vestbredden.

Likud-medlemmer opplyser at oddsen er 50–50 for at de to partiene klarer å enes.

Israel gjennomførte 2. mars det tredje valget på mindre enn ett år og nok en gang uten klart flertall til noen av partiene.