Omtrent hver eneste fredag siden mars har demonstranter protestert langs grensegjerdet som skiller Gazastripen og Israel. Bildet er fra en demonstrasjon i oktober i fjor. Foto: Khalil Hamra, AP/NTB scanpix

Tenåring mistet livet i nye Gaza-demonstrasjoner

En 15 år gammel palestinsk gutt er skutt og drept av israelske soldater under en protest på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Offeret, Youssef al-Dayya, døde på sykehus etter at han ble truffet av et skudd i brystet. Gutten ble skutt da han demonstrerte sammen med tusenvis av andre palestinere langs gjerdet på grensa mot Israel.

Ifølge helsemyndigheter i Gaza er 30 andre demonstranter truffet av israelsk ild i den seneste protesten på Gazastripen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hver uke i nærmere ett år har palestinere samlet seg på ulike steder langs grensegjerdet med krav om å få vende tilbake til landområdene hvor staten Israel ble opprettet i 1948. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer, og det har blant annet blitt kastet steiner og eksplosiver mot israelske soldater på den andre siden av gjerdet.

Siden mars i fjor har 250 palestinere blitt drept på Gazastripen. I samme periode har to israelske soldater mistet livet.