Verdens første fotball-pride arrangert på Bekkestua

Flere hundre personer møtte opp og viftet med regnbueflagg da Stabæk Fotball arrangerte verdens første fotball-pride lørdag.

– Oppmøtet var helt fantastisk, sier Inge Andre Olsen, sportsdirektør i Stabæk, til NTB. I forkant av eliteseriekampen mellom Stabæk og Sarpsborg 08 arrangerte klubben sammen medForeningen for kjønns- og seksualmangfold (FRI) lørdagens parade på Bekkestua.

Olsen sier paraden er starten på et større samarbeid med FRI for å belyse og sikre nok kompetanse for å bli kvitt fordommer mot homofile.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle skal ha like muligheter i fotballen, sier Olsen.

Den tidligere toppspilleren håper flere fotballklubber ogNorges Fotballforbund kommer sterkt på banen i kampen mot diskriminering i idretten.

– I 2016 burde vi være ferdig med diskriminering i fotballen. Det er viktig at vi er oss vårt ansvar bevisst. Fotballen har flyttet fjell tidligere, og jeg tror at vi skal vinne også denne kampen, sier Olsen.

Ingvild Endestad, leder i FRI, er glad for at fotballen tar initiativ i kampen mot homohets.

– Mens vi har hatt store fremskritt for både rettigheter og holdninger til lesbiske og homofile andre steder i samfunnet, er det nesten som tiden har stått stille i fotballen. Det ropes fortsatt homofobe slagord fra tribunene i norsk fotball og det finnes ennå ikke noen åpne tippeligaspillere, sier Endestad i enpressemelding.