Politiets utlendingsenhet holder til i Økernveien 11-13. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Kaos utenfor politiets flyktningmottak i Oslo i natt

Det var totalt kaos utenfor Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo natt til tirsdag da en gruppe flyktninger ventet på å få registrere seg, ifølge en frivillig.

Refugees Welcome to Norway melder tirsdag at det var uholdbare forhold ved Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo natt til tirsdag.

En gruppe på opptil 25 flyktninger befant seg på gata ved 3-tiden natt til tirsdag i påvente av registrering. En av de frivillige som stiller opp for flyktningene, Mohsan Raja, sier til Nettavisen at det var et totalt kaos.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var veldig mange mennesker utenfor PU. Den siste puljen på 20 personer gikk inn for å registrere seg klokka 4 i natt, sier Raja tirsdag morgen.

Han sier at de ankomne flyktningene, som egentlig skal slippe å sove ute, ikke fikk tilbud om noe fra politiet, og at de frivillige måtte hjelpe til med pledd, liggeunderlag, varm drikke og mat.

Raja forteller at det ble et kaos foran døra til Politiets utlendingsenhet hver gang den gikk opp, da flyktningene trodde de skulle få komme inn.

– Det var kaos foran døra. Politiet spurte om vi organiserte dette, og de ba oss om å holde oss unna.

Både Kampen kirke, Kampen-hjelpen og Refugees-gruppen mener kommunikasjon og koordinering fungerer dårlig ved mottaket, og at dette skaper mer dramatiske forhold for flyktningene.

Les også
– Kaos utenfor politiets flyktningmottak i Oslo i natt
Les også
UDI innkvarterer 1.000 asylsøkere hos Brunstad Christian Church
Les også
Over 1.200 nye asylsøkere til Norge forrige uke
Les også
Spenning rundt nye tall for bosettingsbehov
Les også
UDI og politiet når trolig ikke returmålene