USAs president Donald Trump truer med å vrake atomavtalen med Iran. Foto: AP / Susan Walsh / NTB scanpix

EU og Iran gjentar støtte til atomavtale

Iran, EU og de tre medlemslandene Frankrike, Tyskland og Storbritannia gjentok tirsdag sin støtte til atomavtalen med Iran etter et møte i Brussel.

Representanter for EUs utenrikspolitiske avdeling og de tre EU-stormaktene, som alle er parter i avtalen, møtte Irans viseutenriksminister Abbas Araghchi i Brussel bare timer før USAs president kommer med en lenge varslet kunngjøring om avtalen. Trump har truet med å vrake avtalen.

– EU/E3 brukte denne muligheten til å gjenta sin støtte til en fortsatt fullstendig og effektiv gjennomføring (av Iran-avtalen) fra alle parter, sa Maja Kocijancic, en talskvinne for EU-kommisjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

USAs president kommer ikke til å være i Jerusalem under åpningen av den nye amerikanske ambassaden.Publisert av Dagen 8. mai 2018

EU er rede til å gjennomføre avtalen «så lenge Iran oppfyller sine forpliktelser», understreket en tjenestemann i det tyske utenriksdepartementet på betingelse av anonymitet.

– De neste dagene er det viktig å holde kontakt med alle parter for å hindre en ukontrollert opptrapping, fremholdt kilden.

Les også
Trump har bestemt seg om atomavtalen
Les også
Netanyahu anklager Iran for brudd på atomavtalen
Les også
Netanyahu advarer Iran under sikkerhetskonferanse
Les også
Avfeier Israels påstand om atom-løgn fra Iran
Les også
Israel venter på Trump-kunngjøring om atomavtale