To drept i valg-uro i Kenya

To men­nes­ker ble drept i opp­rør som brøt ut vest i Kenya lør­dag etter at lan­dets høy­este­rett god­kjen­te re­sul­ta­tet fra pre­si­dent­val­get og ut­rop­te Uhuru Ke­nyat­ta til vin­ner.

De to døde etter ska­der de ble på­ført i byen Ki­su­mu, der det opp­sto sam­men­støt mel­lom opp­rørs­po­li­ti og til­hen­ge­re av Ke­nyat­tas mot­stan­der Raila Odin­ga, sier re­gio­nal po­liti­sjef Jo­seph Ole Tito.

Sju andre ble såret i kam­pe­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Godkjent som president

Kenyansk høyesterett kom lørdag enstemmig fram til at valget i begynnelsen av mars ble gjennomført på fritt og rettferdig vis.

Kenyatta fikk like over 50 prosent av stemmene i første valgomgang og unngikk dermed en andre valgrunde.

Hovedutfordrer Raila Odinga, som fikk drøyt 43 prosent av stemmene, godtok ikke resultatet og mente det var preget av omfattende valgfusk.

Innsettes i april

Men med høyesteretts avgjørelse i ryggen kan Uhuru Kenyatta, sønn av landsfaderen Jomo Kenyatta, nå ta over som Kenyas nye president. Innsettelsesseremonien er ventet å bli holdt den 9. april.

Avtroppende statsminister Odinga har valgt å akseptere høyesteretts avgjørelse.

- Retten har talt. Jeg ønsker den valgte presidenten Uhuru Kenyatta og hans team lykke til, sa Odinga på en pressekonferanse lørdag. (©NTB)