Israelske soldater arresterer
...
Israelske soldater arresterer en palestinsk mann under leting etter tre savnede jødiske tenåringer i Hebron på Vestbredden. Foto: Mussa Qawasma, Reuters/NTB Scanpix
Palestinerne nekter ansvar for kidnappede israelere
Del
Den israelske hæren leter fortsatt etter tre savnede 16-åringer på Vestbredden.

Fredag sa talsmenn for den israelske regjeringen at at de holdt president Mahmoud Abbas ansvarlig for skjebnen til de tre israelske tenåringene som ble meldt savnet torsdag.

De palestinske selvstyremyndighetene nekter å ta ansvar for savnede israelske tenåringers sikkerhet.

En talsmann for selvstyremyndighetene (PA) avviser Israels anklage om at Fatah og Hamas' samlede regjering står bak kidnappingen av tre bosetterungdommer på 16 år på Vestbredden.

Avviser ansvar

Talsmann Adman Dmeiri sier til det palestinske nyhetsbyrået Ma'an at PA ikke hadde ansvar for ungdommenes sikkerhet og at de ikke på noen måte kunne forebygge en mulig kidnapping.

– Selvstyremyndighetene er vant med beskyldninger fra Netanyahus vilkårlige regjering, som ikke ønsker å forplikte seg til noen avtaler og vil ødelegge alle relasjoner med palestinerne, sa han.

Han understreker at palestinske myndigheter ikke har informasjon om de savnede ungdommnee, da bosettingen de kommer fra, Gush Etzion, er under israelsk kontroll.

Salafister

Lørdag fortsatte den israelske hæren letingen etter guttene på Vestbredden, ifølge Jerusalem Post.

Ifølge nyhetsbyrået Ma'an er en rekke palestinere arrestert i forbindelse med kidnappingen, noe den israelske hæren ikke har bekreftet.

Ifølge Channel10 har en ekstrem Salafist-organisasjon tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

Organisasjonen som heter Dawlat al-Islam, uttaler at målet er å ta hevn for at Israel drepte tre av deres egne på Vestbredden for noen måneder siden. Det er ikke blitt offisielt bekreftet om dette stemmer.

den israelske hæren,idf,vestbredden,gush etzion,de palestinske selvstyremyndigheter,adman dmeiri,jerusalem post,ma'an,palestinere,kidnapping