OVERVELDET: – Vi blir fortsatt overveldet over mottagelsen og støtten vi får gjennom fans og radio. Vi vil etterstrebe å fortsatt lage musikk som bevege hjertene mot Gud, sier Bart Millard i MercyMe.

MercyMe og P.O.D. gjør storeslem på Billboard

Billboard summerer tiåret innen musikk, og gruppene MercyMe og P.O.D. topper to lister hver for kristne artister. Yolanda Adams gjør det godt på gospel-listene.

Billboard har siden 1894 registrert platekjøp og spilletid på radio av amerikanske artister. Musikkmagasinet sitter på en voldsom mengde data, og har et ras av lister innen de fleste kategorier. De siste årene har også lister for nedlasting og salg av mp3-filer blitt kartlagt. Siden vi om noen uker går inn i et nytt tiår, har magasinet sammenfattet 00-årenes godsaker innen lyd.

Kristent listefyll

Den kommersielle kristne musikkbransjen er bra mye større i USA enn i Europa. Det er også mye som aldri kommer til Norge. MercyMe er kanskje ukjent for mange her til lands, men de gjør det stort i USA, også på de offisielle kristne listene. Vokalist i bandet, Bart Millard, er meget fornøyd med resultatet av de første ti årene av 2000-tallet.
- MercyMe har alltid handlet om å lage musikk som vi opplever vil vise Jesu kjærlighet til mennesker og gjøre ham kjent, sier han til nettstedet CMSpin.
- Vi blir fortsatt overveldet over mottagelsen og støtten vi får gjennom fans og radio. Vi vil etterstrebe å fortsatt lage musikk som beveger hjertene mot Gud.
MercyMe har hatt 22 nummer en-plasseringer i sin karriere. Gruppen er for tiden i studio, og vil gi ut sin sjette studioplate i mai neste år.

Gospel

Listene til Billboard er ganske oppstykket. Dermed havner gospel på en egen liste. Her er det Yolanda Adams og Kirk Franklin som har gjort mest inntrykk de ti siste årene. Adams får toppplassering både som artist og med albumet «Mountain high...Valley low». Franklin, som de siste årene har gjort flere strålende konserter i Norge, har to album inne på listen over beste plater, og han ligger på plassen etter Adams over beste artister.