Mann (21) siktet for overlagt drap

Dra­pet på Holms ved E18 i Vest­fold i sep­tem­ber i fjor var tro­lig plan­lagt, mener po­li­ti­et.

Nå er sik­tel­sen mot en 21-åring end­ret fra for­sett­lig til over­lagt drap.

En 21-åring fra San­de­fjord er sik­tet for å ha drept 35 år gamle Tom Ray­mond Han­sen fra San­de­fjord natt til 24. sep­tem­ber.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et har i inn­stil­lin­gen til stats­ad­vo­ka­ten bedt om at 21-årin­gen fra San­de­fjord til­ta­les for over­lagt drap på Han­sen, skri­ver Øst­lands-Pos­ten. Of­fe­ret ble truf­fet av to skudd bak­fra da han flyk­tet fra rom­met.

Saken er nå til vur­de­ring hos Riks­ad­vo­ka­ten. Hva stats­ad­vo­ka­ten i Vest­fold har inn­stilt på, er ikke kjent. Draps­sa­ken ble sendt til vur­de­ring hos Riks­ad­vo­ka­ten for to uker siden, men det er ikke klart når en til­ta­le vil fore­lig­ge.

Retts­sa­ken mot San­de­fjord-man­nen er be­ram­met til Lar­vik ting­rett 21. ok­to­ber. Det er satt av en uke til saken.

21-årin­gen ble på­gre­pet bare noen timer etter dra­pet og har vært fengs­let siden. Man­nen til­sto dra­pet tre dager etter på­gri­pel­sen.

Den sik­te­de man­nen er tid­li­ge­re dømt for vold, le­gems­be­ska­di­gel­ser, trus­ler, skade­verk og brudd på vå­pen­lo­ven.

Ons­dag av­gjor­de Tøns­berg ting­rett at 21-årin­gen skal hol­des fengs­let fram til 5. au­gust. Po­li­ti­et øns­ker å ha ham i va­re­tekt fram til retts­sa­ken i ok­to­ber.