MF får 3,5 millioner for OIBC-studentene

Kunnskapsdepartementet har gitt 3,5 millioner kroner til Menighetsfakultetet (MF) etter at de i mars overtok ansvaret for OIBC-studentene.

I stats­bud­sjet­tet for 2014 ble til­skud­det til Oslo In­ter­na­tio­nal Bible Col­le­ge (OIBC) av­vik­let etter at Nokut (Na­sjo­nalt organ for kva­li­tet i ut­dan­nin­gen) i fe­bru­ar ved­tok å trek­ke til­ba­ke god­kjen­nin­gen fra OIBSs stu­die­til­bud.

I mars be­stem­te Nokut at stu­den­te­ne skul­le over­fø­res til Me­nig­hets­fa­kul­te­tet (MF) slik at de kan få tatt ek­sa­men in­ne­væ­ren­de se­mes­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Pen­ge­ne fra Kunn­skaps­de­par­te­men­tet går med til eks­ter­ne fore­le­se­re og til eks­tra be­man­ning i ad­mi­ni­stra­sjo­nen. Vi skal også prøve å tilby stu­den­te­ne et helt år til med un­der­vis­ning i sam­ar­beid med Gim­le­kol­len, opp­ly­ser stu­diede­kan Atle O. Søvik ved Me­nig­hets­fa­kul­te­tet.

Vil fort­set­te på MF

To­talt har 113 av de 120 tid­li­ge­re OIBC-stu­den­te­ne blitt med over til MF. Flere har al­le­re­de søkt seg vi­de­re neste år.

- Stu­den­te­ne føl­ger nå et eget un­der­vis­nings­opp­legg på en­gelsk be­stå­en­de av i teo­lo­gi og le­del­se, og det gamle og det nye tes­ta­men­tet.

- Neste år kan vi tilby stu­den­te­ne stu­di­er i kirke, mi­sjon og media. Men det for­ut­set­ter at vi enten får vi­de­re fag­skole­fi­nan­sie­ring eller at Nokut god­kjen­ner at vi også kan gi stu­den­te­ne stu­die­po­eng. Da vil vi kunne tjene pen­ger på det, sam­ti­dig som OIBC-stu­den­te­ne får pa­pi­rer med stu­die­po­eng, sier Søvik.

Va­rie­ren­de fag­lig nivå

Men Søvik leg­ger ikke skjul på at det fag­li­ge ni­vå­et blant OIBC-stu­den­te­ne er svært va­rie­ren­de. Han ute­luk­ker ikke at flere vil stry­ke på ek­sa­men i juni.

- Vi leg­ger det vel­dig tungt inn­over dem at de må lese mye og for­be­re­de seg godt til ek­sa­men. Stu­den­te­ne får også snart ut­delt en prøve­ek­sa­men slik at de kan rea­li­tets­ori­en­te­re seg litt om eget fag­li­ge nivå, sier Søvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- For­ven­ter dere at mange av OIBC-stu­den­te­ne vil stry­ke på ek­sa­men?

- Uten å stemp­le noen så har vi inn­trykk av at mange ikke er vant med aka­de­mis­ke ar­bei­der, sier Søvik.

DAGEN

Les også
MF får ansvaret for OIBC-studentene