Israelske styrker har fredag l
...
Israelske styrker har fredag lett desperat etter tre ungdommer som de frykter er kidappet av palestinske terrorister.
Israelske ungdommer fryktet kidnappet av palestinske terrorister
Del
Israelske styrker har lett desperat etter tre studenter som har vært savnet på Vestbredden siden torsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu har bedt om ekstra møter med israelske militærtopper sent fredag kveld, etter at tre yeshiva-studenter har vært savnet på Vestbredden siden torsdag, skriver Jerusalen Post .

Det var på fredag offisielle talsmenn for den Israelske hæren gikk ut og informerte om at tre tenåringer er savnet på Vestbredden og at de er antatt kidnappet, skriver New York Times .

Hendelsen har lagt et nytt lag på spenningen som er mellom de israelske og palestinske myndighetene, etter kollapsen i de siste fredsforhandlingene.

Israelske militære har gjennomført grundige søk på Vestbredden, med spesiell fokus på området rundt Hebron. Ifølge statsministerens kontor, mener Israel at det er de Palestinske selvstyremyndighetene som er ansvarlige for sikkerheten til de savnede ungdommene.

En av de savnede ungdommene skal være en amerikansk statsborger.

Talsmenn for politistyrken i de palestinske områdene sier til New York Times at de ikke har informasjon om hendelsen, men at de er savnet fra et område på Vestbredden som skal være under israelsk kontroll.

Haiketur

Det siste livstegnet som ble gitt fra tenåringene var på torsdag kveld, mens de var på vei til en haikestasjon ved en haikestasjon ved Gush Etzion bosetningen sør for Jerusalen. En talsmann for det israelske politiet har sagt at de fikk en nødsamtale fra en av tenåringene ved 22-tiden tordag. Det ble ikke sagt noe i samtalen, men bakgrunnslyden gir grunn til å tro at de var i nød.

Ifølge kanal2 i Israel tror israelske myndigheter at ungdommene ble kidnappet for å bruke dem som byttemiddel for å få frigitt terrorister som er i Israelske fengsler.

Ifølge Channel10 har en ekstrem Salafist-organisasjon tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

På Twitter er det startet en kampanje for å få ungdommene frigitt, med kodeordet  # BringBackOurBoys . Fredag kveld ble kodeordet «overtatt» av propalestinske personer.

kidnapping,krim,midt-østen,utenriks