Ikke sikkert rettssaken mot Joshua French avsluttes fredag

Selv om dommeren i rettssaken mot Joshua French har skrevet sin konklusjon, vil han ikke spå om den sterkt forsinkede saken kan avsluttes fredag.

Dom­mer Serge Ka­bon­do tar høyde for at mi­li­tær­tri­bu­na­let kan bli nødt til å opp­nev­ne noen retts­psy­kia­trisk sak­kyn­di­ge som må ta stil­ling til Jos­hua Frenchs helse­si­tua­sjon.

- Der­som French ikke blir kjent til­reg­ne­lig nå, kan han hel­ler ikke døm­mes. Da må han over­fø­res til syke­hus og hele retts­sa­ken ut­set­tes til han blir er­klært frisk, sier Ka­bon­do til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at to nors­ke leger gjen­nom­før­te un­der­sø­kel­ser av French den 16. og 18. ja­nu­ar ble det skre­vet en egen rap­port hvor det slås fast at den nors­ke fan­gen er sterkt pre­get av stress og er i en svært sår­bar si­tua­sjon.

Fre­dag vil Ka­bon­do legge fram den sig­ner­te ut­ga­ven av rap­por­ten i ret­ten slik at aktor Ka­ten­da Nkulu og for­sva­rer André Mwila kan ut­veks­le sine opp­fat­nin­ger av den.

Der­som dom­mer­pa­ne­let fin­ner det nød­ven­dig, vil de etter dis­ku­sjo­nen ta stil­ling til om ret­ten skal ut­nev­ne egne sak­kyn­di­ge.

NTB