BØNN TIL ALLAH: De franske landslagspillerne Franck Ribery (t.v.) og Nicolas Anelka (midten) i bønn før kampen mot Romania 9. juni 2008. FOTO: JOHN MACDOUGALL, AFP PHOTO, SCANPIX

Fotballstjerner konverterer til islam

Tre av Frankrikes største fotballstjerner har konvertert til islam. For landslagsspillerne Nicolas Anelka, Eric Abidal og Franck Ribery er religionen blitt en viktig faktor både på og utenfor banen.

En liten, men stadig voksende trend i Europa involverer europeere som konverterer til islam. Ifølge The Christian Science Monitor konverterer tusenvis av europeiske menn og kvinner til islam hvert år.
Mange av konvertittene kommer fra Frankrike, og flere av landets fotballstjerner har nå gått over til islam.
I 2008 oppsto rykter om at landets desidert mest kjente fotballspiller, Thierry Henry, ville konvertere til islam. Bakgrunnen for ryktene var Henry sine uttalelser i et intervju med Al-Jazeera, hvor han sa at «han forstår islam bedre enn noen annen religion», og at «det er den religionen som passer best for ham». Henry har ikke uttalt seg om temaet siden.

- Islam interesserer meg

Henrys angrepspartner på landslaget, Nicolas Anelka, konverterte til islam mens han spilte for den tyrkiske klubben Fenerbache. Anelkas foreldre er immigranter fra den karibiske øyen Martinique, men barndomsvennene fra oppveksten i Tappes, en kriminelt belastet forstad til Paris, var i hovedsak nordafrikanske muslimer.
- Den muslimske religionen interesserer meg. Når jeg er i Trappes omgås jeg muslimer, og vi bruker mye tid på å diskutere islam. Jeg lytter til dem for å forstå og lære - på samme måtte som Roberto Baggio har satt seg inn i buddhismen, fortalte Anelka i et intervju med et fransk tidsskrift.
Litt senere dro han til De forente Arabiske Emirater og bekjente seg offisielt til islam.

Ber før kamp

En annen fransk fotballstjerne som har konvertert til islam er lynvingen Franck Ribery. Også han tilbrakte mye tid med muslimer under oppveksten. Han er gift med ungdomskjæresten Wahiba Beelamy, en muslimsk kvinne med algeriansk bakgrunn, melder Religion.dk
For Ribery er bønnen til Allah blitt en viktig forberedelse før kamp.
- Jeg tror 100 prosent på Gud. Når jeg ber før kamp, føler jeg lettelse. Det gir meg selvtillit, og jeg tør å prøve flere ting på banen. Det gir meg kraft til å spille bra, fortalte Ribery i et intervju med UEFA.com.
I tillegg til Ribery og Anelka har landslagskollegaen Eric Abidal konvertert til islam. Han konverterte etter å ha giftet seg med en muslimsk kvinne.