8. PLASS: Pastor Gina Gjerme i
...
8. PLASS: Pastor Gina Gjerme i Salt Bergenskirken ønsker innflytelse gjennom politikken. Hanne Kristin Dypedal Foto: Hanne Kristin Dypedal
Pastor stiller for Hordaland KrF
Del
Pastor Gina Gjerme i Salt Bergenskirken stiller på 8. plass på Hordaland KrFs fylkesliste.

– Jeg har alltid vært engasjert i flere av KrF sine hjertesaker. Å være politisk aktiv nå kan være med på å åpne nye dører for å lære og påvirke. Kanskje kan det inspirere andre til økt engasjement, sier Gina Gjerme til Dagen.

Hun er hovedpastor i Salt Bergenskirken sammen med ektemannen Øystein Gjerme.

Lørdag avgjør Hordaland KrFs nominasjonsmøte om nominasjonskomiteens innstilling får stå til fylkesvalget neste høst. 92 delegater kan møte.

Med fem KrF-politikere på fylkestinget i dag, kan Gjerme raskt få oppgaver som varamedlem etter neste valg, om hun ikke selv får et verv. Hun jobber med forretningsutvikling i Capgemini Bergen og er skribent i tankesmien Skaperkraft.

Blir synlig

Les mer: 17-åring vraket fra toppen i Rogaland KrF

Pastoren er en av flere kristne profiler som har sagt seg villig til å stå på fylkeslisten.

– Jeg ble oppfordret til å stille og tenkte det kunne være et rett steg for å synliggjøre mitt politiske standpunkt og engasjement. Jeg står for KrFs helhetlige verdisyn, kampen mot sorteringssamfunnet, og respekten for livet, sier hun.

Nominasjonskomiteen har samlet 60 navn på lista , selv om partiet kun har fem personer i fylkestinget i dag.

– For det første skal KrF gjøre et bedre valg enn fem plasser. Dessuten trengs det mange som både vararepresentanter og til ulike styrer og verv, sier Filip Rygg, leder for nominasjonskomiteen. Den tidligere byråden i Bergen er nå kommunikasjonssjef i Skaperkraft.

Han understreker at den lange listen også tydeliggjør hvem som støtter partiet.

– Det at 60 flinke folk har sagt ja til å stå på listen, gjør valgkampen lettere for KrF, mener Rygg.

Stor bredde

Videre peker han på bredden av kristne miljøer som er representert. Rygg synes at KrF nå «nesten må omtales som et av Norges beste økumeniske prosjekt».

Egil Morland ved NLA og tidligere prest i Den norske kirke, og Rolf Kjøde, tidligere generalsekretær i Normisjon, stiller på henholdsvis 15. og 17. plass.

Listefyll

På 18. plass står Ragnhild Aadland Høen, kateket i den katolske St. Paul-menigheten i Bergen, og skribent i Dagen og Vårt Land. Hun sier til Dagen at hun takket ja til å være listefyll mot en garanti om at hun ikke ville komme inn på fylkestinget.

– Jeg har fem barn og tenker at det heller kan være aktuelt i neste livsfase - når jeg ikke har ansvar for små barn, sier hun.

– Hvorfor stiller du på lista da?

– Jeg støtter KrF. De spurte meg om å stille. Jeg har vært medlem av KrF i mange år, og når jeg står så langt nede på lista var det greit å si ja.

Hun synes det er bra at lista viser noe av bredden i Kristen-Norge.

– Det er veldig bra at KrF kan bli hele kristenfolkets prosjekt, og ikke bare være en delfraksjon. For å få en positiv samfunnsendring må alle mann til årene, sier Høen.

Navnejakt

Etter en utradisjonell kampanje for å skaffe aktuelle kandidater, har nominasjonskomiteen hatt et luksusproblem, ifølge Rygg.

– Med nettstedet www.jakten2015.no, har vi fått inn mange gode forslag til listekandidater. I tillegg har KrF over 30 lokallag i Hordaland som alle har foreslått hvem de ønsker å ha med på laget. Vi har derfor hatt mange å velge blant, sier lederen for nominasjonskomiteen.

På topp

Fylkeslisten toppes av kjente KrF-politikere i regionen. Øverst troner fylkesleder Pål Kårbø.

Tidligere fylkesordfører og nåværende gruppeleder Torill Selsvold Nyborg har takket nei til gjenvalg.

Så følger Beate Husa, nestleder i Hordaland KrF, og deretter Tor André Ljosland. Han stiller for første gang som ungdomskandidat på Hordaland KrFs fylkesliste. Ljosland var politisk rådgiver for tidligere byråd Lisbeth Iversen i Bergen.

På fjerdeplass stiller Astrid Byrknes, ordfører i Lindås kommune. Tidligere Bergensordfører Kristian Helland er på femteplass.

 

hordaland,kristelig folkeparti,rolf kjøde,salt bergenskirken,skaperkraft,astrid byrknes,beate husa,egil morland,filip rygg,fylkesvalg,gina gjerme,hordaland krf,krf,kristian helland,nominasjonsmøte,pål kårbø,ragnhild aadland høen,tor andre ljosland,torill selsvold nyborg